Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zagestnik do mleka

Polecane posty

Gość gość

Hej kupiłam dla syna zagestnik do mleka z Bebilon i nie wiem czy mleko powinno być dalej takie lejace bo na opakowaniu pisze że jest gęste albo ja źle go przygotowuje doradzicie mi

Gość gość
Ja stosowalam Nutrition, syp tyle, ile jest podane na opakowaniu. To gestnieje w brzuszku. Do stosowania przy refuksie

Gość gość
Tak robię od wczoraj a mojemu synkowi dziś rano dalej się ulewalo

Gość gość
Zanim podasz to czy wstrząsasz 30 sekund i potem zanim podasz czekasz 7 minut?

Gość gość
A i to nie jest tak, że nagle zupełnie nie ulewa dziecko, ale powinna być poprawa

Gość gość
Tak 30 sekund mieszam i czekam 7 min a małemu dużo się ulewa dalej

Gość gość
Zagestnik moze powodowac zaparcia.

Gość gość
No ale to nie jest remedium na refluks.Sam zagęstnik nie pomoże.Jeśli refluks jest duży,to są leki,odpowiednie pozycje ułóżeniowe.To jest tylko trochę pomocne,ale nie jedyne PS.Zagęstnik z mączki chleba świętojańskiego nie powoduje zaparć.Owszem,trzeba też dużo przepajać,ale z kolei przy silnym refluksie nie za dużo...

Gość gość
Najbezpieczniejsza jest mączka chleba świętojańskiego, bo nie ma dodatków.

Gość gość
Sama czysta mączka, a nie jako składnik zagęstnika. Możesz kupić w sklepie ze zdrową żywnością, albo egzotyczną żywnością.

Gość gość
Wyjdzie też finansowo taniej niż zagęstnik i o niebo zdrowiej.

Gość gość
Ten zagęstnik z Nutritionu zawiera też takie składniki łagodzące refluks,bo ten produkt jest przeznaczony dla dzieci z refluksem

Gość gość
Ale jakie składniki? Żeby był choć częściowo lekarstwem, to musiałby zawierać inhibitory pompy protonowej, czyli np. pantoprazol.

Gość gość
Mleczan wapnia-zobojętnia kwas żołądkowy

Gość gość
To czyli pomoże mu wkoncu na ulewanie bo strasznie go to męczy bo po karmieniu zasypia i nagle mu się ulewa i zaczyna płakać i tak nie może spać

Gość gość
Tak ,jak napisałam-to tylko wspomaga,leczenie tak naprawdę po wizycie u gastroenterologa dziecięcego i wtedy włączy leki z pompą protonową. Ja jeszcze używałam Gaviscon w saszetkach,ale u nas niedostępne dla dzieci ,szwagierka przysyłała mi zUK.U nas jest dostęony syrop Gastrotuss baby

Gość gość
A poza tym refluks to wstrętna cholera.I nie mam na myśli refluksu fizjologicznego,bo na dobrą sprawę ,wiekszość dzieci ulewa i to jest normalne.Przy refluksie patologicznym z nadprodukcją kwasu,dziecko jest marudne,bo go piecze w przełyku,apetyt bardzo zmienny,no i ulewanie np.2 godz.po posiłku. Podłóż pod nogi łóżeczka jakieś klocki,żeby główka była wyżej,długo trzymaj w pionie po karmieniu,małe porcje a często-to z głowniejszych wytycznych.

Gość gość
Moj synek ulewal nawet z nutritonem cały czas

Gość gość
Mój niestety też... Refluks jest paskudny... Są okresy,że wydaje się,że juz minął,a on wraca ze zdwojoną siłą

Gość gość
U mnie dziecko nie moglo zrobic kupy jak zaczelo to pic. Zaczely sie problemy wlasnie z brzuszkiem wtedy.

Gość gość
Szwagierka ci przeslala, a jakis lekarz ci doradzal? czy tak na wlasne mi sie podalas to dziecku? Juz wy same w znachorki sie nie bawcie od tego sa specjalisci. Autorko polecam wziac skierowanie i pojsc do gastroenetorologa. To bedzie lepsze niz pytanie tych bzdur profesorek o takie sprawy. Skoro refluks jest intensywny tym bardziej. One ci nie pomoga, a na pewno nie sluchalabym sie ich. nigdy w zyciu!.

Gość gość
No to zdziwisz się,ale najwięcej porad uzyskałam tu na forum,na topiku Reflkus u dzieci.Lekarze w ogóle się nie przejmowali,a dziecko cierpiało.nie,nie jestem znachorką i nie eksperymentuję na dziecku. I po co się tak wściekasz? Okres masz czy jak?

Gość gość
Autorko ja wolalabym pojsc do lekarza. Na forum to moze ktos ci doradzic pozycje i inna odpowiednia pielegnacje ale nie leki czy suplementy.

Gość grażka89
dla nas te zagęstniki to był cios... nawet się nie spodziewałam że synek reaguje zaparciami właśnie na to ;/ więc mu podawałam bezwiednie, a był moment że brzuszek miał jak bańka... dopiero lekarz powiedział, że przyczyna może leżeć właśnie w tym i skończyło się na tym, że odstawiłam, ale z brzuszkiem walaczyliśmy jeszcze jakiś czas. Podawłąm mu dicopeg junior żeby jelitka wróciły do formy. Chyba po kilku dniach było juz ok, ale do zagęstnika raczej nie wrócimy