Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Facet po rozwodzie powinien płacić kobiecie alimenty na jej utrzymanie

Polecane posty

Gość gość

tak uwazam

Gość gość
Wolno ci :)

Gość gość
Na utrzymanie dzieci to rozumiem. Spłodził bierze odpowiedzialność ale dlaczego miałby to robić na utrzymanie baby? Sprawne raczki, nóżki to do pracy a nie leżenie jak księżniczka. Mam nadzieje ze ten tekst to tylko prowokacja.

Gość gość
a czemu to kobieta nie ma płacić na męża utrzymanie po rozwodzie?

Gość gość
Super, ja jestem po rozwodzie z jej winy, dziecko jest ze mną, olałem alimenty, ale chyba była żona powinna płacić na dziecko i wg autorki na mnie też. Czy to tylko działa w jedną stronę?

Gość gość
gość dziś x żaden sąd nie przyzna ci alimentów, bo sądy polskie (rodzinne) zdominowane są przez kobiety, faceci sędziowie są częsciej w sprawach karnych, gospodarczych, sądach wyższej instancji

Gość gość
Jeśli mąż nie zgadzał się zeby żona pracowała i urodzila kilkoro dzieci, zajmowała się nimi, domem i mężem, jesli dodatkowo w czasie małżeństwa pogorszył się jej stan zdrowia to tak, mąż powinien płacić jej alimenty. Coś w rodzaju renty.

Gość gość
08:59 Tak właśnie, to jest powodem, dominacja kobiet w sądach rodzimych, gdzie tam przepisy prawa kto by się taka bzdurą przejmował :D

Gość gość
9:03 a jeśli kobieta w małżeństwie nie pracowała bo jej się nie chciało? Mąż załatwiał pracę a ona je porzucała zawsze znajdując powód? Też ma leniwi płacić alimenty?

Gość gość
A dlaczego nie na odwrót? Żona całe życie leży mąż pracuje po 12 godzin by zapewnić jej byt, traci zdrowie ciężko pracując to ona wtedy powinna płacić alimenty.

Gość gość
A ja właśnie szykuje wniosek o alimenty na dziecko, bo jest ze mną a nie z była żoną. Sądy powoli się zmieniają, samo to że sprawuje opiekę nad synem a nie żona o tym swiadczy, i nie było wielkiej kilkuletniej walki tylko dwie rozprawy.

Gość gość
Sady przyznaja opieki na dzieci ojcom bo OJCOWIE O NIA NIE WYSTEPUJA!!! To nie ma nic wspolnego z tym ze sedzi jest kobieta - o opieke nad dzieckiem po rozwodzie wystwpuje 2% (!!!) ojcow - dwoch na stu!!! A alimenty placi regularnie tylko 13 %(!!!) ojcow - reszta ma swoje dzieci dleboko w doopie - wiec skonczcie juz pieprzyc te propagandowe bzdety jak to Polki oszukuja i okradaja biednych tatusiow!

Gość gość
*Sady nie przyznaja

Gość gość
Wcale nie chcemy zeby byli mezowie placili na byle zony. WYSTARCZY ZEBY UCZCIWIE PLACILI NA SWOJE DZIECI!!!

Gość gość
Jeśli rozwód z winy faceta a kobieta siedziała w domu to tak i czy nawet pracowała, ale jeśli z winy kobiety to niby dlaczego kobieta miałaby dostawać jeszcze kasę? i to pytanie zadaje kobieta :)

alimenty to malo jeszcze byly facet powinien jej oplacac jakiegos faceta aby jej standard po rozwodzie sie nie zmienil :classic_cool: