Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konsumennttkka

Potrzebuję rady krawcowej.

Polecane posty

Gość konsumennttkka

Zamierzałam kupić dzianinę na sukienkę,naturalną,najlepiej z bawełny.Zeszłam kilka sklepów w swojej miejscowości i niestety wszędzie sam poliester.(!)Ekspedientka poinformowała mnie,że teraz tylko takich materiałów się używaStrasznie ciężko mi dostać coś naturalnego. Może ktoś poleci mi jakiś spr.sklep internetowy z materiałami? I drugie pytanie:kupując w sklepie dzianinē ska skąd mam wiedzieć jaki jest skład?

Gość konsumennttka
dziewczyny,jezt tu jakaś krawcowa?pomóżcie:)

Gość gość
nikt?

Gość gość
Ekspedientka mi dzisiaj powiedziała,że dokład ego składu tkanin nie zna ,bo tego nikt w hurt.jej nie podaje.Natyralnych tkanin też nie dostanę nigdzie.Więcjak to jest?Ktoś wie?

Gość gość
Co to za ekspedientka? Każda bela materiału ma metke która zawiera wszelkie dane w tym także strukturę tzn. z ilu nitek przędzy jest tkany materiał. Dzianine faktycznie ciężko kupić w sklepie a jeszcze ciężej się szyje, zauważ kupna rzecz ze sklepu jak koszmarnie nierówne są szwy. Może lepszy byłby len, naturalna i bardzo wdzięczna tkanina, mnie osobiście bardzo odpowiada i sporo rzeczy z niego szyję.

Gość gość
Nie lubię lnu. Chciałam dzianinę bawelna lub bawełna z jedwabiem.Ewentualnie wiskoza. Unikam poliestru odkąd przeczytałam z czego go robią. Też myślałam,że skład na belce jest podany,ale pow.że składu nie ma! Może ktoś zna jakiś sklep intern.gdzie mogę dzianinę, taką jak chcę,kupić?

Gość gość
len się strasznie gniecie