Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JuanitaSuarez

Mieszkam w Hiszpanii odpowiem na pytania i rozwieje watpliwosci :) Zapraszam

Polecane posty

Gość JuanitaSuarez
To zalezy wszystko od regionu. Ale echa kryzysu jeszcz tutaj sie rozchodza. Duzo ludzi wyjechalo szczegolnie imigrantow ale tez hiszpanow. Czytalam ze liczba ludnosci w Hiszpanii przez ostatnie 2 lata spadla o pol miliona. Nie jest rozowo ale zaczyna wracac do normalnosci mysle ze sie za pare lat odbije wszystko. No tak bywa wszedzie raz jest dobrze raz tragicznie.

Gość gość
Zostaw do siebie jakiś namiar to może kiedyś odezwę się. Może pomożesz mi coś tam kupić albo przyjadę na wakacje to może zechciałabyś być przewodniczką :)

Gość KjavikRey
Pozdrowienia z chlodnego Reykjaviku dla slonecznej Hiszpanii :)

Gość gość
okej to kilka zyciowych pytan rozniacych sie od tych glopich pomodorow:D 1) przyjezdzam do hiszpani i co robie? gdzie mam sie zarejestrowac? 2) jakie dokumenty musze miec ze soba? 3) jak dziala komunikacja? sa karty czy gotowka sie placi w autobusie? 4)na jakich stronach szukac mieszkan do wynajecia? 5) gdzie kupic uzywane przedmioty bez posrednikow? 6) czego sie wystrzegac albo na co uwazac? 7) czy w porcie moge lowic ryby? 8) przechodzac widzialem w miescie na drzewach pomarancze i mandarynki, co sie stanie jak zerwe sobie kilka? To bylo by na tyle:)...na razie:P

Gość gość
Podobno małpy chodzą po ulicach, prawda to?

Gość gość
I pająków wielkich pełno :O

Gość JuanitaSuarez
Rejestrować się nie trzeba nigdzie bo jest schengen srengen itp. Ale jednak dobrze jest w urzedzie miasta zglosic ze sie tam zamieszkuje ale to musisz podac adres pod jakim bedziesz zamieszkiwac i potem na policje trzeba isc po numer taki hiszpanski pesel powiedzmy. x Musisz miec dowod albo paszport x Komunikacja dziala tak ze autobus ma byc o 13:30 a jest o 13:38 albo 13:49 albo nie ma wcale :) w autobusie to gotowka sie placi ale gdzie indziej mozna karta x mandarynki itp jesli rosna na czyjejs posesji to lepiej nie zrywac ;) ale jak na ulicy to mysle ze problemu nikt nei bedzie mial ale takie mandarynki ze spalinami ti mala przyjemnosc :P x W Porcie nie lowilam :D ale raczej tak sobie nie mozna isc jakeijs pozwolenie trzeba miec czy cos x Malpy chodza na Giblartarze :) x Pozdrowienia dla Reykiaviku :D

Gość gość
Jak reagują że jest z polski?

Gość JuanitaSuarez
Dobrze reagują. Tutaj Polaków jest stosunkowo mało więc nikt nie ma do nich żadnych animozji :) Napewno lepiej reagują niż Brytyjczycy

Gość gość
O ja cie no to mnie pocieszylas, niestety mam ciemne wlosy,oczy,karnacje i bardziej wygladam jak laska z poludnia niz typowa slowianka,wiec raczej marne szanse.Zalamalam sie