Gość gość Napisano Czerwiec 24, 2017 Witam serdecznie. Mam kilka pytań i potrzebuję Waszej pomocy. Mam 24 lata, pracuję od roku w przedszkolu. Ważę 62 kg, przy wzroście 1,62 cm. Chcę schudnąć. Niecałe trzy lata temu ważyłam 55,2 kg, lecz niestety poprzez problemy z hormonami (niski progesteron, zatrzymanie okresu na kilka miesięcy, wysoki testosteron) nie tylko nabawiłam się cellulitu wodnego ale również krost na ramionach i dodatkowych kg. Jak już wspomniałam pracuję w przedszkolu więc moja praca jest dynamiczna. Ponadto zaczęłam jeździć na rowerku stacjonarnym po 40, 50 min dziennie. Niestety nie mogę wykonywać ćwiczeń obciążających kręgosłup, ponieważ mam zniesienie lordozy szyjnej i kifozę piersiową, ponadto tyle co przeszłam zapalenie nadłykcia, co również uniemożliwia mi niektóre ćwiczenia. Tak wiem, dużo jak na tak "młodą" dziewczynę, cóż, życie. Co mogę jeść i co jeszcze ćwiczyć, bym mogła z powrotem dobić wagi 55kg? Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Ewa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach