Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zjadłam przeterminowany jogurt i mi niedobrze

Polecane posty

Gość gość

Zjadłam jogurt który był ponad miesiąc po terminie, może dwa. Jest mi teraz trochę niedobrze i trochę głowa mnie rozbolała. Czy to może być od tego? Często mam też tak z nerwów, ale sama nie wiem bo jogurt zjadłam może z 15 minut tego... Czy może jeszcze być mi coś od tego?

Gość gość
15 minut temu*

Gość Po Prostu Patryk
Eee tam ja kiedyś zjadłem jogurt rok po terminie i nic mi się nie stało XD Najwyżej się zesrasz ;p

Gość gość
po co jesz takie stare rzeczy? przecież tam już musiał być ohydny rozkład ,najedz się węgla leczniczego to zbierze trucizny

Gość gość
No dobra tylko że nie mam czegoś takiego w domu :/

Gość gość
to se kup w aptece

Gość gość
Czy ja wiem czy miał ohydny rozkład, smakował dobrze hah

Gość gość
to zjedz jeszcze jeden i nie truj d**y

Gość gość
Aha no spoko, jak masz tak odpowiadać to może nie odpowiadaj wcale? Kazał ci ktoś? :) Aaa i jak chcesz jeszcze ty popisać w moim temacie głupoty to proszę bardzo, dzięki tobie będzie on cały czas na pierwszej stronie :D z góry dzięki :D

Gość Po Prostu Patryk
Haha dokładnie! :D I yyy gościu masz jakiś problem? Masz coś do niej? Bo jak tak to wypad kurwa

Gość gość
Z terminem ważności to jest tak że narzuca się od daty produkcji konkretna ilośc dni, co wcale nie znaczy że nawet po dacie ważności, będzie zepsuty. A szczególnie jesli był szczelnie zamknięty i przchowywany w chłodnym miejscu. Drugie jesli nie miał nalotu, ani pleśni, to nie był zepsuty. Jedyne co moze być to rozwolnienie.

Gość gość
E tam ogladalem kiedys naukowy program i mozna jesc jogurt po terminie, tyle ze jest tam mniej tych bakterii mlekowych czy jakos tak, nic ci nie będzie walniesz kloca i tyle

Gość gość
i bardzo dziękuję za odpowiedzi ;)

Gość gość
Sraczka

Gość gość
20:44 - spoko, sama widzisz że ja i gość odp prawie ze w tym samym czasie, prawie że to samo, tyle że trochę innymi słowami na końcu :P

Gość gość
Jeśli był normalny w smaku, to na pewno nie zaszkodził. Są produkty z konkretnym terminem przydatności, ale są i takie, które "najlepiej spożyć do...". I jeśli się nie mylę, to jogurty właśnie do takich należą. Fakt, że jeśli zjesz pół roku po sugerowanym terminie, to dobrze nie będzie. Chociaż taki pewnie się nawet nie da zjeść, bo widać i czuć, że bliski jego koniec;) Ja niedawno wykorzystałam do surówki jogurt naturalny ponad miesiąc po terminie. Był normalny w smaku i nie zaszkodził. Akurat mnie zebrało na sosik śmietanowo-jogurtowy z czosnkiem i tylko taki staruszek był w lodówce;)