Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bukalola32

Jak przejść z wychowawczego na l4 i macierzyński?

Polecane posty

Gość Bukalola32

Mam pracę w której ostatnio bardzo BARDZO pogorszyły mi się warunki finansowe (a w dodatku doszedł mobbing). Normalnie zmieniłabym pracę i już dawno wręczyłabym wypowiedzenie ale niedługo chciałabym zajść w kolejną ciążę (mamy już synka). Ostatnia nasza próba ciąży skończyła się poronieniem (nikt w pracy o tym nie wie) najprawdopodobniej to przez stres jaki miałam w pracy. Nie poszłam na l4 od razu- doszłam do wniosku że to był błąd dlatego teraz zaplanowałam sobie że idę na zwolnienie po pierwszej wizycie. Chciałabym jak najszybciej uciec z tej pracy ale nie wiem jak długo będziemy się starać o kolejnego dzidziusia. Nie wytrzymam w tym miejscu jeszcze np. pół roku. Pomyślałam sobie że wzięłabym wychowawczy na pierwsze dziecko (teraz ma 2,5lat) i płynnie przeszła na l4 (i macierzyński)nie pojawiając się tam już? Tak można?

Gość gość
Koleżanka tak miała i niby musiała wrócić na jeden dzień. Ale dogadała się ze uw sobie wypisze a potem l4 dostarczyła

Gość gość
Pewbie ze tak. I tak zrob!!!

Gość gość
Nie musisz wracać na jeden dzień. Ja byłam na wychowawczym, jak się dowiedziałam, ze jestem w kolejnej ciąży napisałam Pismo miesiac wczesniej ze np 30 maja wracam do pracy z dniem 30 czerwca a 30 czerwca przenioslam l4 i bylo git

Gość gość
Pani z 21:45 napisala slusznie jak sie to zalatwia, po co podbijac?