Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z nerkami w ciazy.

Polecane posty

Gość gość

W pierwszej ciazy mialam kolke nerkowa. W drugiej bylo okej. Teraz jestem w 3 12 tc i znow zaczyna mnie pobolewac nerka. Wizyte mam w srode ale boje sie, ze rozkreci sie. Jak zapobiegac? Miala ktoras z was takie problemy?

Gość gość
mnie zlapalo w 38tyg. szpital i kroplowki z ketonalu, doraznie nospa. uwazaj na sklad wody, podobno te z duza iloscia wapnia moga sie przyczyniac do problemow nerkowych. mi pomagaly cieple oklady ale tylko chwilowo. wspolczuje i trzymam kciuki.

Gość gość
Powiedzcie jaki są objawy? Mnie pobolewa lewy bok od żeber do pleców. Nastraszono mnie czymś okropnym ale nie będe tego pisać:-(

Gość gość
Pewnie nasraszono Cie gruzlica, ktora wraca dzieki uchodzcom ze wschodu. Zrob badania podstawowe ( w ciazy i tak sa obowiazkowe) i spokojnie. Mnie od miesiaca bola nerki i nikt ani gin ani rodzinny nie pomogl, bo to podobno rozrastajaca sie macica...

Gość gość
Nie, tętniakiem śledziony.

Gość gość
Ja boje sie ze wzgledu na ta kolke w pierwszej ciazy. Lezalam w szpitalu 2 tyg i co drugi dzien mialam bole po 12h. Caly czas wymiotowalam. Podawali mi leki przeciwbolowe i rozkurczowe. Niezbyt pomagaly. Mialam USG byly jakies zmiany ale nic konkretnie nie mowili. Raz polozna na patologii ciazy nie mogla juz patrzec dala mi taka dawke hydroksyzyny domiesniowo, ze nie moglam palcem ruszac a bol i tak czulam. Okropnie boje sie tego.