Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak oduczyć się mowy rerania?

Polecane posty

Gość gość

Reram od urodzenia. Irytuje mnie to strasznie. Przez to unikam ludzi. Unikam w rozmowach słów na literę 'R' To irytujące i niszczy mi życie. Każda próba nauczenia sie normalnego mówienia to dla mnie katorga i straszna męczarnia. Myśle że to jest nie do wykonania. Kiedyś byłam na darmowej konsultacji u logopedy i powiedziała że mój przypadek jest do zrobienia. Że nie mam złego zgryzu itp który by utrudniał w nauce. Ale to chore że musze nabierać w płuca dużo powietrza i wydychać z całej siły żeby wydać pożądany przeze mnie dźwięk Rrrr. Nie wiem jak to robią normalni ludzie?

Gość gość
bądź jak gołąb i lej na to, reranie może być sexy, k***a czy wszyscy musimy być idealni jak od linijki?

Gość gość
Moja koleżanka tak ma (nie miałam pojęcia, że tak to się nazywa) i nie wyobrażam sobie jej jako osoby, któa nie rera, to jest jej dynks, to "coś" co ją wyróżnia, nigdy ani jej ani otoczeniu to nie przeszkadzało, ja uważam, że to słodkie

Gość gość
A ja uważam że ludzie nie traktują mnie przez to poważnie

Gość gość
a może Ci się tylko tak wydaje? chociaż nie twierdze, że nie ma debili, którzy się smieją z czyjejś ułomności - no tylko wszystko jest do czasu, los im też może kiedyś odpłacić pieknym za nadobne