Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tarczycaa

Niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Gość Tarczycaa

Hej, opowie mi ktoś o objawach niedoczynnosci tarczycy ? W necie można dużo przeczytać i dodatkowo się podenerwować. Zależy mi na opini osób, które chorują bądź mają jakieś pojęcie o tym. Internista stwierdził "subkliniczną niedoczynnos tarczycy" i wysłał to endokrynologa, ale wiadomo są kolejki, nawet prywatnie... A moje samopoczucie wskazują bardziej na nadczynność a nie na niedoczynnosc, hehe : ) Moje objawy to- ciagle zmęczenie, niepewność, lęki,zawroty głowy , bóle mięśni, spadek masy ciała, brak apetytu, płytki oddech, niskie ciśnienie (105/60) puls zawsze trochę wyższy koło 80 , zimne stopki i łapki, bóle stawów,brak energii i często mi tez drętwieją łapki. Robiłam badania EKG aby wykluczyć problemy z serduchem i wszystko wyszło bardzo ładnie. Badania krwi też wyszły ładnie, ale lekarkę zainteresowało to, że TSH ponad 3- niby w normie ale podobno w Polsce kobiety powinny mieć TSH koło 1. Myślałam, że mam coś z płuckami ale lekarz odsłuchiwał mnie i mówił, że jest wszystko okej. Ogólnie- lekarz twierdzi, że ze mną wszystko w porządku, że mam problemy z nerwicą, w sensie zaburzenia lekowe - chodzę do psychologa :-) Jestem ciekawa czy może ta tarczyca daje takie objawy, bo psycholog sam mi powiedział, że do endokrynologa koniecznie, bo czasem niedoczynnosc daje podobne objawy. Dzięki wszystkim za pomoc i będę wdzięczna za odpowiedzi, bo ciekawi mnie to bardzo :-)

Gość gość
Zrób badania na ft4 i ft3 :-)

Gość gość
Będę robić te badanka jutro ale sama ich nie zdiagnozuję a nie będę szła do lekarki, bo dostałam już od niej skierowanie do endokrynologa :-)

Gość gość
Objawy niedoczynnosci tarczycy są różne :-)

Gość gość
twoje objawy bardziej pasuja na niedoczynnosc oprocz spadku masy ciala. osobiscie mam niedoczynnosc i biore l-thyroxin. brak apetytu moze np. wskazywac na niedobor zelaza.