Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża???

Polecane posty

Gość gość

Witam Tydzień temu w niedzielę uprawialam seks,partner skończył we mnie Przyjmuje tabletki ale wtedy jakoś jedną czy dwie pominęłam i sama juz dokładnie nie wiem kiedy,wiem beznadziejnie.. Wczoraj byliśmy na imprezie,trochę więcej wypilam Rano wstałam i nic mi nie bylo,czulam się tylko zmęczona Potem w którymś momencie nagle zrobiło mi sie tak strasznie gorąco,byłam w sekunde cala mokra,nigdy jeszcze tak nie miAłam Od razu zrobiło mi sie niedobrze i wymiotywalam Potem chyba jeszcze godzinę cały czas mnie mdlilo i pobolewal brzuch,nie moglam odejść od wiatraka bo wtedy jeszcze wszystko sie nasilalo Przespalam sie i teraz jest ok,nic mi nie jest,żadnych mdłości Dodam ze dzis wezme pierwszą tabletkę placebo Więc pytanie brzmi, kac czy ciąża? :)

Gość gość
Po takim ruchoaniu na pewno.

Gość gość
Wątpię w to byś była w ciąży ale na wszelki wypadek zrob test ciazowy 14 dni po tym zdarzeniu albo badanie beta hcg

Gość gość
Myślę że po prostu zatrucie Po tygodniu raczej nie występują mdłości i wymioty Możesz być spokojna ;)

Gość Cleo1976
Pominięcie "jednej czy dwóch tabletek" może skutkować osłabieniem ich skuteczności.Powinniście w takich wypadkach używać prezerwatywy.

Gość gość
Stosujesz tabletki i zapominasz ich brać...hmmm to po co się truć? nie lepiej przerzucić się na metody niehormonalne?

Gość Adrienna45
Jeżeli już jesteś w ciąży i chcesz takie dziecko zatrzymać to na pewno powinnaś przyjmować jakieś suplementy, bo musisz wspierać organizm i maleństwo. Ja tez miałam wpadkę, ale jak już się z ta myślą oswoiłam to kupiłam Pregnę Plus i teraz moja ukochana Julka jest cała i zdrowa:)

Gość Cleo1976
Jako że podstawowy mechanizm działania pigułek polega na hamowaniu owulacji, w przypadku zapomnienia,opóźnienia (zwymiotowania) chociaż jednej z nich -z wyjątkiem pigułek placebo, np.w schemacie 24+4-może spowodować, że ta owulacja wystąpi prawie natychmiast.Proszę, pamiętajcie o tym!

Teraz młode dziewczyny lekceważą antykoncepcję i metody jej stosowania. Wybierając tabletki powinnaś liczyć się z tym, że tylko regularne ich przyjmowanie zabezpiecza Cię przed niechcianą ciążą. Ale nie jest to w 100% skuteczna antykoncepcja. Musisz się liczyć z ryzykiem ciąży nawet jeśli to były objawy kaca. Na twoim miejscu zrobiła bym test ciążowy aby upewnić się co i jak.... A jeśli okaże się, że jesteś w ciąży zacznij przyjmować jakiś suplement dla kobiet w ciąży np. Folik Mama.