Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fosc

on duzy ona mala

Polecane posty

Gość Fosc

wspolzyje z moim obecnym partnerem juz od roku. Od samego pocztku zorientowalismy sie, ze jego czlonek za duzy dla mnie, bo ledwo wchodzil. Teraz jest juz prawie dobrze, chociaz caly czas musimy byc ostrozni, bo jedno mocniejsze pchniecie w nieodpowiednim momencie bywa dla mbie bolesne. Z racji jego rozmiarow mamy rowniez problem z doborem prezerwatyw. Testowalismy durexy xl, realfeel, fetherlite elite (czerwono fioletowe op.), ferherline ultra thin (czerwone op. z piorkiem) i performa. Te ostatnie najbardziej nam pasowaly, ale i tak sa przyciasne. Wszystkie maja srednice 56mm. Nie wiemy, jak sobie pomoc. Moze ktos tu bedzie mial sensowna propozycje. Od razu zaznacze, ze nie moge przyjmowac zadnej antykoncepcji hormonalnej.

Gość gość
Duzy penis czy partner?

Gość gość
Dureksy to szajs, kupujcie lepiej unimil

Gość Fosc
w takim razie jakie unimile polecasz dla duzego czlonka?

Gość Rick731
nie ma unimili ani durexów na naprawdę duże członki, te opisywane jako XL mają szerokość zaledwie 1-2mm większą od standardowych prezerwatyw. Jeśli największe z tych których do tej pory próbowaliście były tylko "przyciasne" mogą wam odpowiadać pasante king size 60mm szerokości.

Gość Fosc
widzialam juz te prezerwatywy w internecie i chba faktycznie jesto jeden z niewielu pomocnych wariantow. Tylko nie znam tego producenta i nie wiem, na ile moge mu ufac. Czy masz jakies doswiadczenie z tymi prezerwatywami? Czy mozna do nich stosowac srodki nawilzajace (tj zel durexa, ten najzwyklejszy)?

Gość Rick731
Używałem pasante "super king size - 69mm" z braku alternatywy na rynku w tych rozmiarach (ewentualną konkurencją są My.Size 64mm, trochę ciaśniej dopasowane ale wciąż dobre, w odróżnieniu od jakichkolwiek innych "XL'ów" popularnych w Polsce marek. Duży minus tych My.Size to wywindowana cena, ~ 17zł za opakowanie 3szt. gdy takie samo opakowanie pasante kosztuje 7zł ), jeśli chodzi o ogólny komfort użytkowania, to nie mam póki co żadnych zastrzeżeń. Najczęstszy zarzut który się im stawia to nieprzyjemny zapach lateksu - jeśli ktoś preferuje oral w gumie, to może jest to problemem, ale kto co lubi ;) z żadnym lubrykantem na bazie wody ani silikonu nie powinno być problemów. silikonowe są trwalsze, ale efektem ubocznym może być gorzki posmak, dlatego osobiście preferuje wodne które są zupełnie neutralne (np lubrykant wodny marki pjur).

Gość Fosc
Super :) dzieki :) orientujesz sie moze jaka kest dostepnosc przy zakupie nie przez internet na terenie Wwy?

Gość gość
oral w gumie hehe dobre :D

Gość Rick731
Ja znalazłem je w secretplace i były do kupienia w sklepie na miejscu - salon przy rondzie ONZ. @ gość dziś oral w gumie hehe dobre Podobno ktoś tak kiedyś robił, sam nie rozumiem :D

Gość gość
Fosc, duży tzn jaki konkretnie?