Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I trymestr. Nie moge patrzec na jedzenie.

Polecane posty

Gość gość

Tylko na slodycze. Wszystko inne doslownie mnie odrzuca. Ciagle jestem glodna i czuje sie fatalnie, a nie moge jesc. Jaki na to sposob? Glowa okropnie mnie boli. Dziewczyny czy to minie? Jak podnosze sie to robi minsie slabo i ciemno przed oczami.

Gość gość
Przejdzie Ci. Przechodziłam przez to. Jednak musisz jeść.

Gość gość
mi nawet slodycze nie smakowały, czułam sie jak anorektyczka -totalny wstret do jedzenia.... przejdzie ci w drugim trymestrze tymczasem zmuszaj sie, jedz - dla dziecka. Trzeba to przetrwac

Gość gość
Glowa moze bolec od odwodnienia. Pij duzo. Ja sie meczylam od 7 do 16 tygodnia. Potem przeszlo. A swoje przeszlam, schudlam ponad 10 kilo. Taka uroda czasem.

Gość gość
Tylko przeczekać. Niestety. Te wszystkie niby sposoby na mdłości typu napar z imbiru czy jedzenie sucharków przed wstaniem z łóżka najczęściej gówno dają. Trzeba to przeżyć. Zacznie się drugi trymestr i powinno być lepiej. A swoją drogą jak ktoś mówi, że ciąża to nie choroba, to mam ochotę mu wyjebać.

Gość gość
Miałam to samo. Przeszło ok 14 tygodnia

Gość gość
Normalne. Jedz maleńkie ilości. Po okruszku. No i kwas foliowy i jeśli dasz rade dha

Gość gość
Minie. Wiem co czujesz i trzymam kciuki żebyś jak najkrócej się męczyła.

Gość gość
Mialam na samym poczatku to samo. Wstret do jedzenia i uczucie pelnosci mimo ze nie jadlam z 2 dni

Gość gość
Tak bywa :). W pierwszej ciąży miałam identycznie, zmuszałam się do jedzenia, chociaż przychodziło to z trudem. Jadłam głównie naleśniki na milion sposobów, to jedyne jakoś podchodziło- w wersji na słodko i na wytrawnie. Z drugim szczylkiem miałam apetyt jak słoń, musiałam wręcz się pilnować, żeby się nie "obżerać". Nie ma reguły więc. Przetrzymasz! :)

Gość gość
Miałam tak samo. Wchodził mi serek homogenizowany, wafle ryżowe i herbata z miodem i imbirem. Przeszło ok, 12-14 tygodnia.

Gość gość
Bylam u lekarza ale mam jakas niedokrwistosc i jak narazie schudlam tylko kg. lekarz tak jak wy, ze powinno minac okolo II trymestru

Gość gość
A mnie w ciąży dopadł wstręt do mięsa i zostało mi do tej pory. Zwłaszcza wieprzowiny nie mogę znieść.

Ja miałam podobnie...niewiele mogłam zjeść, a jak coś już zjadłam to tak małe ilości, że nie starczyłoby dla jednej osoby a co dopiero dla dwóch :) Strasznie się bałam, że zaszkodzi to dziecku ale lekarz powiedział, że to minie a wszystkie niezbędne składniki dla prawidłowego rozwoju dziecka dostarczam biorąc regularnie Folik Mama.

Gość gość
Ja,schudłam tylko 1-kg, bo ciągle musiałam jeść krakersy. Tylko to pomagało, a wymioty i slinotok męczyły mnie od 7 do 16 tyg. To był koszmar!