Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dobór naturalny a desperacja co do związku

Polecane posty

Gość gość

Nie generalizowałbym bo są różne życiowe sytuacje,ale coś w tym może być,że jak ktoś nie ma powodzenia to ma kiepskie geny.Podobnie może być z deseperatami co do związku,którzy koniecznie muszą kogoś złapać.Jeżeli ktoś się zgodzi z nimi być to znaczy że może mają lepsze geny niż samotnicy,ale szału jakiegoś nie ma,lepiej daliy sobie spokój z dziećmi.

Gość gość
kontynuując temat ja i moje rodzeństwo jestem chyba przykładem takiego owocu namolności,jakieś zróżnicowanie genetyczne chyba było bo wszyscy jesteśmy raczej atrakcyjni,ale bardzo dziwni z charakteru ( nie zli,bo to byłaby jasna sprawa) ale tacy,że nie wiadomo o co chodzi,a jedno lub dwoje mojego rodzeństwa może się prędzej czy pózniej leczyć psychiatrycznie i to na coś grubszego niż nerwica

Gość gość
Myślę, że jak najbardziej z biologicznych względów najlepiej przystosowane do rozrodu są te osobniki, które mają powodzenie od wczesnych lat młodości tuż po osiągnięciu dojrzałości płciowej (dziewczyny ok. 15-16 lat, chłopcy ok. 18). Z tym że biologia u ludzi to jednak nie wszystko. Uważam, że przy planowaniu dzieci należy wziąć pod uwagę też inne czynniki.

Gość gość
dobry towar nie potrzebuje reklamy a na pewno nie wciskania,co najwyżej poinformowania,że istnieje,a skoro my jesteśmy niby ładni,zdrowi,ale z powodów nazwijmy psychologicznych mielimy się cały czas w klimatach w stylu niby mam możliwości,ale nie mogę,nie wolno mi z tego korzystać,to chyba jednak coś mocno nie tak,z tym co ten namolny rodzic chciał koniecznie w genach przekazać

Gość gość
tak samo z tymi desperackimi staraniami o ciążę,czy natura nie przestrzega przed czymś co kiedyś wyjdzie,ale biologia nie wszystko i czynniki życiowe mogą jakoś zakłócić jej działanie

Gość gość
np.chłopak kipi testosteronem który przyciąga kobiety,ale został tak psychicznie wykończony w rodzinie,że wytwarza mnóstwo kortyzolu który kobiety odstrasza.Jak się wyleczy z tego stresu to może będzie miał powodzenie,które zawsze powinien mieć.A może jednak jednak jest z nim coś nie tak,może jest słaby psychicznie,skoro tak łatwo dał się złamac.