Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxmagdaxxx

Czy mogę być w ciąży ?

Polecane posty

Gość xxxmagdaxxx

Witam :) Moje cykle są różne. Najkrótszy trwał 20 dni, a najdłuższy 36 dni. Ostatni okres miałam 24 maja, trwał do 28 maja (właśnie ostatni cykl trwał 36dni). Dzień po skończeniu miesiączki kochałam się z facetem, doszło do wytrysku w środku. Z kalendarzyka wynika że okres powinnam dostać 23 czerwca, a do tej pory nic. Jedynie bóle jajników raz prawego raz lewego i duża ilość śluzu. I zauważyłam że mam pęknięte naczynko na prawej piersi. Nie czuję w ogóle że okres miałby się pojawić. Co o tym myslicie ?

Gość Cleo1976
Jezu.Nie dziwię się, że NPR ma tak złą opinię, jeżeli wciąż korzystacie z kalendarzyka!!! Wywal go, słyszysz? To nie działa.Dzień po miesiączce MOŻNA zajść w ciążę.W Twoim przypadku -nieregularnych cykli-bezpieczne są tylko pierwsze 3 dni cyklu (okresu).Kiedy minie najdłuższy z dotychczasowych cykli, a Ty nie dostaniesz miesiączki, zrób test ciążowy.A jeśli nie jesteś w ciąży, to znaczy, że owulacja Ci się przesunęła.Miesiączka zawsze występuje 10-18 dni po owulacji.Dopóki nie było owulacji, nie będzie i miesiączki.Od około tygodnia przed i do 3 dnia po owulacji kobieta może zajść w ciążę.Zacznij obserwować zmiany które zachodzą w Twoim ciele, a będziesz wiedziała, kiedy możesz czuć się bezpiecznie.Najprościej-kup mikroskop owulacyjny ze śliny.

Gość Cleo1976
Ps.Opóźnienia miesiączki w granicach do 7 dni nie świadczą o ciąży, pęknięcie naczyńka też nie.Bóle jajników mogą wskazywać zarówno na owulację (najbardziej płodny czas cyklu), na ciążę lub zbliżającą się miesiączkę.

Gość xxxmagdaxxx
wydaję mi się że owulacja już miałam w drugim tygodniu czerwca bo miałam bóle jajników i wrażenie wilgoci ( musiałam zakładać wkładkę bo ciągle miałam mokro że tak powiem)

Gość gość
moim zdaniem powinnas zastosować się do rady cleo i kupić sobie mikroskop owulacyjny. Z własnego doświadczenia mogę polecić Afrodytę.