Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Palec w pupe wcale nie pomaga na kupe co robic?

Polecane posty

Gość gość

Mam ostatnio okropne zaparcia, wiele osob mowilo, ze wystarczy wlozyc palec w pupe a to nieprawda, wcale nie działa

Gość gość
czopek z mydla zrob i wsadz w,tylek to sposob naszych babek i dziala;-)

Gość gość
Slyszalam o czopkach glicerynowych z apteki ale z mydla? To niegrozne? Przeciez mydlo to sama chemia

Gość galagal
Czopek to doraźna pomoc,z tym palcem to jakaś paranoja. Bardzo dobrze działa i na długą metę codzienne picie zaparzonego siemienia lnianego.Zalej 2 łyżki siemienia gorącą wodą i wypij przestygnięte.Smaczne i bardzo skuteczne.Już na drugi dzień będzie efekt a potem już regularnie,pomożesz sobie tym w wielu sprawach.

Gość gość
Niegrozne,gdyby bylo to by sie nim myć,niewolno bylo;-)

Gość gość
No ale co innego do użytku zewnętrznegp czyli do mycia skory a co innego do wkladania w pupe. Chyba, ze jakies bezzapachowe mydlo? A siemie czasem pije i przegryzam te ziarenka, czy woda ma być goraca? Bo ja zalewalam wrzątkiem, moze powinnam chlodniejsza

Gość gość
No ale co innego do użytku zewnętrznegp czyli do mycia skory a co innego do wkladania w pupe. Chyba, ze jakies bezzapachowe mydlo? A siemie czasem pije i przegryzam te ziarenka, czy woda ma być goraca? Bo ja zalewalam wrzątkiem, moze powinnam chlodniejsza

Gość galagal
Woda ma być zagotowana .Ja robiłam zawsze 2 porcje na zapas a potem wstawiałam do mikroweli na 30 sek.i wypijałam ,ale trzeba robić to regularnie.Teraz jem dużo warzyw i rano wszystko odbywa się z siłą wodospadu a ruchu wcale nie mam zbyt dużo.

u nas w domu najlepiej sprawdza sie dicopeg 10g Tydzien temu wrocilismy z 4-dniowego urlopy i wiadomo ze zaraz przychodzi ten stan z zaparciami ;/ glownie maz sie meczyl po tym codziennym jedzeniu smazonych ryb. na szczescie po dicopegu jakos w miare szybko udalo sie pozbyc problemu. Polecam zabrac od razu ze soba, bo najgorzej jechac na wakacje w miejsce gdzie dostep do aptek czy w ogole sklepow jest ograniczony, a problem jednak sie pojawi predzej czy pozniej

Gość gość
Palec w pupe? No zaraz jebne . co ja tu czytam.

Gość gość
Jeżeli wiadomo,że ma się takie skłonności to nawet na wakacje trzeba zabrać siemię lniane i pić je regularnie a nie doprowadzać do zaparć

Gość lalKA222
ja mam straszne "predyspozycje" - czasami wystarczy że zjem późnym wieczorem i na drugi dzień mam problem od rana. Siemię lniane mam przetrenowane i rzeczywiście był czas że pomagało, ale ostatnio z racji, że sporo tego wszystkiego się we mnie nabierało (komunie, wesela, grille) to i siemię czy otręby przestały działać. Ostatnio wypróbowałam właśnie ten dicopeg 10g bo po urodzinach męża myślałam że nie wytrzymam. Przeszło szybko - także możesz spróbowac i z tym?