Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprzatanie40683

Niedokladna pani do sprzątania CO ROBIC?

Polecane posty

Gość sprzatanie40683

Cześć, pomóżcie mi :) Mieszkamy na wiosce pod dużym miastem. Mamy małe dziecko, bardzo dużo pracujemy i w końcu zdecydowałam że nie wyrobię z porządkami i chciałabym tutaj pomocy. Szukałam na Olx i znalazłam panią do sprzątania z okolicy. Fajna, miła dziewczyna, powiedziała 15 zł za godzinę co wydało mi się ok. Mamy mieszkanie 68 m. Siedziała u nas 4 godziny, w żaden sposób jej nie poganialam, jakby chciała mogłaby sprzątać i 6. Zostałam kubki brudne po herbacie która sobie robiła, fatalnie umyta łazienkę (dywanik łazienkowy od razu nadawał się do prania bo był cały ochlapany środkami do czyszczenia, szereg powierzchni w ogóle nie ruszonych) i tak się jakoś sfrustrowalam bo myślałam że jak sprząta profesjonalistka to będzie lepiej niż gdybym robiła to sama. Jest znacznie gorzej. Czy to jesteś niska stawka że więcej nie powinnam oczekiwać?

Gość gość
Czego oczekujesz za 60 zl? To jakiś żart?

Gość gość
Obecnie, minimalna stawka za godzinę, to 12 zł. Skoro dałaś jej 15, to moim zdaniem płacisz jej bardzo dobrze. Zdecydowanie ponadprzeciętnie. Powinna się postarać. Zarabiając 60 zł dziennie, wyciągnie 1800 zł na miesiąc.

Gość gość
21:23 - 15zł nazywasz "ponadprzeciętną" płaca :D

Gość gość
Najpierw zwróć jej uwagę co dokładnie Ci się nie podobało w sprzątaniu. Jeżeli to zaskutkuje, to ją pochwal, jeżeli będziesz jeszcze miała drobne uwagi to jej powiedz i obserwuj co będzie dalej. Pamietaj żeby uwagę zwracac dosc przyjaznym tonem, wtedy jest szansa, ze nie odbierze tego jako atak i zacznie się faktycznie bardziej starać. Jeśli jednak to nie zaskutkuje, lub na krotka mete, to zwolnij ja i poszukaj kogos innego

Gość gość
A 15 zł za godzine to moim zdaniem nie jest wcale mało jak na osobe ktora sprzata. Nawet osoby w biurach z wyższym wyksztalceniem nieraz tyle zarabiaja, wiec bez przesady. Uwazam, ze jak na charakter jej pracy płacisz jej dobrze

Gość gość
A w Afryce to osoby z wyzszym wyksztalceniem to 100 dolarow zarabiaja wiec sprzataczce wcale nie powinno sie placic!