Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Musze kupić leki a apteka ma remont. Pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Moja recepta jest w tej aptece, mam jedynie odpis recepty. Nigdzie nie ma informacji o tym, gdzie przeniesiono recepty. Podejrzewam, że wcale tego nie zrobiono. Co mogę zrobić, potrzebuje leków na piątek :(

Gość gość
Idziesz do swojego lekarza, mówic jak jest, wypisuje ci jeszcze raz recepte, wykupujesz w innej aptece, masz leki na piętek

Gość gość
Na upartego, ale to musisz trafić na normalną i przyjazną aptekę, idziesz do zupełnie INNEJ apteki z tym odpisem, oni go nie mogą zrealizować u siebie ale na jego podstawie mogą wystawić tzw. receptę farmaceutyczną. Jeśli masz lek na odpisie tzn. że jest on pełnopłatny i tak samo można wydać go na receptę farmaceutyczną, ale tak jak napisałem, musisz trafić na normalną aptekę.

Gość gość
Lekarz przyjmie mnie najwcześniej we wrześniu, już dzwoniłam. Jutro spróbuje się jakoś dostać prywatnie :( Czy apteka ma prawo tak sie bez uprzedzenia zamknąć i nie przekazać innej recept?

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi :(

Gość gość
Jeśli to lek od jakiegoś specjalisty, to i tak możesz spróbować o powtróną receptę u rodzinnego. Powiedz własnie o tej sytuacji.

Gość gość
nie ma prawa.

Gość gość
Ja wizyty np u specjalisty mam 2 razy w roku i mimo że to są specjalistyczne leki, to co 3 miesiace recepty wypisują mi w ogólnej przychodni u lekarza pierwszego kontaktu..