Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dylemat miłosny,nie wiem co robić

Polecane posty

Gość gość

Zawsze podobał mi się pewien znajomy facet,który jednak był/jest na tyle nieśmiały że nie próbował mnie poznać. Długo czekałam zanim spróbuje mnie poznać, odrzucałam innych zapędy. Będę nieskromna, ale jestem atrakcyjna dla mężczyzn, czasami wręcz mi to przeszkadza. Dużo czasu minęło zanim podjęłam decyzje że nie będę czekać w nieskończoność i zaczęłam się spotykać z jednym. Zostaliśmy parą. Niestety albo stety teraz ten nieśmiały w końcu się przełamał, tylko że ja jestem w związku. On próbuje się umawiać, dałam mu do siebie kontakt. Pytałam go dlaczego teraz. Twierdzi że zobaczył że mam chłopaka i nigdy by sobie tego nie wybaczył nie spróbował o mnie się postarać. Nie wiem co mam robić. Mój aktualny facet jest dobrym człowiekiem, ale nie ma tego czegoś, nie ma motylków.Nie mam z nim tej fantazji jaką mam z tym "nieśmiałym" o którym przemyślałam nie jedną noc..........

Gość rominacam
Po pierwsze to on nie był nieśmiały tylko świadomie cię ignorował co jasno wynika z jego obecnego zachowania .Schlebiało mu ,że atrakcyjna dziewczyna wzdycha do niego a on nie był na tyle zainteresowany tobą aby to odwzajemnić .Później klasyka zachowań,gdy zobaczył ,że zainteresowałaś się innym to zabolało ,uświadomił sobie ,że też mógłby być na miejscu tego innego i postanowił dać ci znać,że jednak jest zainteresowany .Nieśmiały chłopak nigdy w takiej sytuacji gdy dziewczyna już przestała się nim interesować i ma innego chłopaka ,nie powiedziałby jej ,że jemu też na niej zależy. A co to znaczy nieśmiały chłopak i atrakcyjna dziewczyna?Skoro on nieśmiały to nie ma takiej opcji aby go nie ośmielić . Ja poznałam kiedyś takiego nieśmiałego chłopaka i bardzo szybko się z nim umówiłam , po prostu po rozmowie z nim spytałam ,to co ,dokończymy naszą rozmowę jutro?On ochoczo na to przystał więc padła konkretna godzina i miejsce.Może to ty byłaś nieśmiała? Atrakcyjne dziewczyny są pewne siebie i nie ma dla nich nieśmiałych chłopaków. A teraz sama musisz zdecydować,który chłopak dla ciebie jest bardziej odpowiedni .Ten nieśmiały może wrócić szybko do poprzedniego stanu niby nieśmiałości gdy już cię zdobędzie,czyli olewania.

Gość gość
Zrobisz jak będziesz chciała, a z przytaczanych odpowiedzi i tak pewnie wybierzesz tę która będzie najbardziej odpowiadać temu co czujesz. Mogę tylko dodać (chociaż nie ma to większego znaczenia) że miałam bardzo podobną sytuację parę lat temu. Nie będę pisać szczegółów ale zostałam z tym 'nowym chłopakiem' a niespełnioną miłość odrzuciłam, powiedziałam mu że jest za późno, miał liczne okazje ale nie potrafił ich wykorzystać. Przez jakiś czas miałam jeszcze do niego pewną słabość, chciał się spotykać ale ostatecznie zerwałam kontakt bo widziałam że do niczego dobrego to nie prowadzi. 'Nowy chłopak' zaś jest obecnie moim mężem i wiem że to jeden z najlepszych ludzi jakich poznałam.

"Twierdzi że zobaczył że mam chłopaka i nigdy by sobie tego nie wybaczył nie spróbował o mnie się postarać" x Argument na poziomie 15-latka. Albo psa ogrodnika, co sam nie zje, ale innemu też nie da. Żałosny koleś.

Gość gość
Po pierwsze to on nie był nieśmiały tylko świadomie cię ignorował co jasno wynika z jego obecnego zachowania .Schlebiało mu ,że atrakcyjna dziewczyna wzdycha do niego a on nie był na tyle zainteresowany tobą aby to odwzajemnić . x brednie

Gość gość
Autorko dlaczego sama nie zagadałaś pierwsza tego chłopaka? Korona by ci z głowy spadła? Jeżeli tak, to nie jesteś warta jego zachodu, nie ma nic gorszego jak próżna lala z przerośniętym ego.

Jeśli koniecznie chcesz spróbować motylków z tym "nieśmiałym" to zerwij najpierw z obecnym ;) jak dla mnie ten nieśmiały to pies ogrodnika.

Gość rominacam
gość dziś ,uważasz ,że to brednie a jednak konkluzja wszystkich pozostałych wpisów jest taka sama ,pies ogrodnika to właśnie to .Dopiero gdy zobaczył,że obiekt wzdychań do niego ma inny obiekt to jak to pies ogrodnika ,zaczął ujadać. Autorko tematu ,nic ci dobrego z tego obiektu westchnień nie wyniknie.

Gość gość
Nie wierze żeby nawet jesli jest niesmiały nie znalazł odwagi żeby zawalczyć o Ciebie,jesli masz dobrego faceta to nie szukaj motylków w brzuchu z kims kto sie długo nie potrafił okreslić,namiesza Ci w głowie i na koncu zostaniesz sama

Gość gość
Jeśli ten "nieśmiały" nagle zdobył się na "śmiałość" to może oznaczać niezdecydowanie przede wszystkim. Myślę, że cokolwiek zrobisz to powinnaś zrobić wszystko, aby nie skrzywdzić człowieka z którym aktualnie jesteś. Nie graj na dwa fronty.

Gość gość
Musisz dobrze wybadać grunt, bo też myślę, że ten nieśmiały okaże się po czasie psem ogrodnika. I sam Cię nie weźmie, i drugiemu nie da. Jeżeli ten jak mniemam "fałszywie nieśmiały" nie jest Ci do niczego więcej potrzebny oprócz sexu (sama piszesz o motylkach) to wykop go jak najdalej, najlepiej poza orbitę Ziemi, dobrze Ci radzę. Ale widzę, że go wybielasz, więc krzyżyk na drogę dla Ciebie i niech Bóg ma Cie w swojej opiece, bo jesteś strasznie głupia i naiwna. Postaraj się nie spieprzyć związku, który, chociaż tego teraz nie doceniasz, dobrze rokował. Zresztą, zrobisz jak zechcesz.

Gość gość
09.32 100% racji. Nie bądź głupia, wjechalas mu na ego tym, ze jednak wolisz innego, czuje sie tym urażony dlatego próbuje Cie zdobyć. Typowy pies ogrodnika.