Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skromniejsza96

Czy małe zarobki to powód do wstydu? Szyderstwo otoczenia...

Polecane posty

Gość Skromniejsza96

Czy małe zarobki to powód do wstydu...? Mam 20 lat nie zarabiam dużo , mam ciuchy niemarkowe ale ladne i jestem zadbana i bardzo atrakcyjna. Nie mierze szczescia w pieniadzach najwazniejsze dla mnie jest zdrowie i milosc, nigdy zbytnio nie analizowalam "cyfer" ani rzeczy materialnych. Odczuwam jednak lekkie szydzenie i wywyższanie sie osob bardziej majetnych np. moich kolezanek ktore sa po studiach lub maja bogatych rodzicow lub nawet sponsorow. Insynuuja ze powinnam cos zmienic dazyc do czegos itp. A ja nie chce biec za pieniedzmi... Jak bede miec pieniadze to bede a jak nie ... Czy ja zle mysle?

Gość gość
moglas isc na studia

Gość gość
RZadko mozna spotkać takie osoby jak ty.Fajnie jest mieć kasę bo ona ułatwia życie.Ja tak jak ty nie biegnę za nią za wszelka cene.U mnie otoczenie tak jak u ciebie ma mnie za wariatke.Ludzie dowartosciowuja sie przez posiadanie kasy.ALe niestety wartosc czlowieka nie mierzy sie w złotówkach.Wiekszosc ludzi o tym zapomina i to jest przykre.Ty masz prawo zyc jak chcesz i dobieraj kolezanki ktore sa madre.

Gość starpawn_
Dążyć za pieniędzmi w imię czego? Ile z tych osób,które szydzą z Ciebie są poniewierani w swojej pracy,ilu podkłada świnie kolegom w pracy? Uwierz mi,że żadna to ujma dla Ciebie,jesteś skromna i szczera,to Twoje życie i nic nikomu do tego. To,że ktoś nosi markowe ubrania czy jeździ super autem nie znaczy,że pływa w luksusie. Nie wiesz,co ukrywają w tych swoich 4 ścianach. Bądź sobą,nie udawaj przed innymi. Pieniądz to rzecz nabyta,dobroć to cecha wrodzona.

Gość gość
Ludziom zawsze coś nie pasuje. Ja lubię pieniądze, lubię mieć dobrej jakości produkty, czy coś jest w tym złego skoro sam na siebie zarabiam? Nigdy nic nikomu nie ukradłem, moi klienci płacą mi z zadowoleniem. Jakie są reakcje społeczne? - Jestem materialistą - Na pewno kradnę lub oszukuję na podatkach - Nic poza pieniędzmi się dla mnie nie liczy.

Gość gość
15:55 Dodaje :): Jestem wyrachowaną suką Wywyższam się I wyżej coś tam niż coś tam Nie dogodzi się ogółowi i z tym trzeba nauczyć się żyć :) Autorko ambicje nie są złe i pieniądze są wyłącznie środkiem do realizacji celów a nie celem samym w sobie :)

Gość gość
Lepiej byc biednym niz bezwartosciowym.

Gość gość
Co to znaczy markowe ciuchy?

Gość gość
wiesz autorko, jak przeczytałam Twój temat to pomyślałam, że małe zarobki to pewnie dla Ciebie jakieś 1800zł netto, ale może zarabiasz 3000zł i to wg Ciebie jest to mało:)

Gość gość
Wstyd to jest kraść, albo nadstawiać dopy za pieniądze :-D Jeżeli będziesz się przejmowała snobami to wylądujesz u czubków ;-)

Gość B22
To nie jest wstyd. Może dla pustych ludzikow ale nie dla kogoś normalnego. Pracujesz sama na to co masz a wg mnie to taki mały powód do dumy tym bardziej, że masz 20lat ;) Większość woli latać chlac za pieniądze starych niż pracować. Mi tam imponuje twój tok rozumowania :-) Bądź sobą i pracuj :-) A oni jeśli chcą to niech sobie pieprza farmazony ile chcą tyle najwyraźniej w ich życiu sie dzieje, że muszą patrzeć na innych, bo sami nie potrafią niczego pożytecznego zrobić.

Gość B22
PS: być nie mieć ;) To odwieczny dylemat.