Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

apetyt a zabkowanie

Polecane posty

Gość gość

Czy przy zabkowaniu moze tak byc ze dziecko przez pare dni bardzo malutko je nawet polowe tego co zwykle. Tak jest od paru dni u mojego synka. Czy to normalne? Kiedy to minie?

Gość gość
U nas to objaw zabkowania.Corka ma 10 zebow i przy wszystkich bardzo malo jadla.

Gość gość
Zupełnie normalne. Pomysl jak boli cię ząb to jesz mniej dziecko boli buzia dziąsła itp może wogoke nie chcieć jeść tylko np pić. Minie różnie czasem gdy ząbek się przebije czasem pi kilku dniach zależy od dziecka i tego jaki to ząb.

Gość gość
Przy ząbkowaniu dziecko może prawie wcale nie jeść i moim zdaniem jest to zupełnie normalne. Skoro maluch odczuwa dyskomfort, ból, nierzadko gorączkuje i ma biegunki, to nie dziwmy się, że nie chce jeść. Najważniejsze, żeby dużo pił i się nie odwodnił. Bardzo dobrym sposobem jest podanie Viburcolu w kroplach, który pomoże przejść przez proces ząbkowania.

Gość roski
tak, my tak mieliśmy przy jedynkach, mała chciała tylko pierś i nic innego. ale póxniej kupiłam żel na dziąsełka, ja stosowałam bebble i widać było, że jest jej lżej i apetyt trochę powrócił :)