Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Icantunloveyou

Brzuch mi urósł po porodzie, pomocy!

Polecane posty

Gość Icantunloveyou

Nigdy w życiu o czymś takim nie słyszałam i nie wiem jak mam na to zareagować. Jeszcze będąc w ciąży brzuch zaczął rosnąć dopiero pod koniec 7 miesiąca, wcześniej był zupełnie płaski, a w dniu porodu wyglądał jakbym była może w 4/5 miesiącu. Przez całą ciąże przytyłam tylko 4 kg, chociaż córka ważyła 3,5kg. Urodziłam i odrazu wyglądałam jak przed ciążą, byłam nawet chudsza (przed zajściem ważyłam 56 kg, a odrazu po porodzie 52 kg). Teraz od porodu minęły 4 miesiące i chociaż ważę dalej 52 kg to brzuch mi się zaokrąglił, wyglądam jakbym znowu była w ciąży, a nie jestem. Biorę tabletki antykoncepcyjne, ale i tak zrobiłam test ciążowy i byłam kilka dni temu u ginekologa, wszystko jest ze mną niby w porządku. Słyszał ktoś kiedyś o czymś takim? Czym to może być spowodowane?

Gość gość
Wybierz sie jeszcze raz do gin na usg.

Gość gość
nie wiem nooo. moze ciazowka.

Gość Icantunloveyou
Właśnie usg miałam robione 2 dni temu, wszystko wyglądało idealnie :/

Gość Sponsorowanie
Smalec z kury tylko 30zł za wiaderko

Gość gość
Biorę! Jaka pojemność wiaderka ?

Gość gość
mam to samo, rodziłam rok temu, w ciazy nie jestem, wadę utrzymuje taka sama jak sprzed ciazy, a brzuch mi się coraz bardziej wybula i robi okrągły. nie rozumiem, skoro nie tyje i mięśnie mam coraz mocniejsze, a brzuch jest paskudny, przykro mi

Gość gość
Może zrobił Ci się rozstęp mieśni prostych brzucha? Poczytaj o tym i sprawdź

Gość gość
Niech lekarz sprawdzi lepiej czy nie masz przepukliny pepkowej. Ja tak mam (lekarka moja mi stwierdzila); teraz czekam na wizyte u chirurga i bede miec wszyta taka specjalna siatke.

Gość gość
To pewnie jelita. W srodku brzucha nie jest juz tak ciasno i sila ciazenia sprawia ze jelita sie uwidaczniaja. Trzeba potrenowac ostro miesnie brzucha zeby podtrzymywaly wnetrznosci.