Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkanie z tesciami jak postrzegal to mąż?

Polecane posty

Gość gość
Nie! Najblizsza rodzina to DZIECI!!! Od zony czy meza mozna odejsc - dzieci sa twoimi dziecmi przez cale zycie!

Gość gość
Dzieci czasem wyjezdzaja daleko i odwiedzaja stara matke tylko na swieta i tyle ich bylo. A jesli nie wyjada to na pewno zakladaja swoje rodziny i maja swoje zycie. Najwazniejszy jest maz jako towarzysz zycia i na tej relacji powinno sie przede wszystkim skupic. Dzieci to tylko owoc milosci do meza.

Gość gość
Jeju ale wy wartościujecie masakra ! Dla mnie najważniejsza jest cała rodzina, mąż i dzieci, tak samo jak rodzice! Ale póki co, dzieci są najważniejsze bo są małe, bezbronne, trzeba je chronić i dawać poczucie bezpieczeństwa, co nie zmienia faktu że jak będą już dorosłe to będą miały swoje życie i swoje rodziny, i już nie będą całym naszym życiem tak jak jest teraz. Widzę już te przyszłe zaborcze tesciowe z kafe...:o

Gość gość
dzieci to owoc milosci męża ?..hmm,infantylne to takie,ech.

Gość Ana345
Gość 7:28 Jak widzę te wszystkie " usłużne" żony to nie wiem czy się śmiać czy płakać... "Dzieci to owoc miłości do męża", że jeszcze takie kobiety chodzą po tym świecie. Mąż jest najważniejszy, większej bzdury nie słyszałam:-) Najważniejsza dla siebie jestem ja, później rodzina... Do każdego członka rodziny miłość jest inna ale i tak wszystkich kocham. Jednak taka bezwarunkowa to jest miłość matki do dziecka a nie do męża, bo dzieci zawsze będą twoimi dziećmi a mąż, niekoniecznie.

Gość gość
Najlepiej oddzielnie nigdy razem newer forewer

Gość gość
Oj gdyby głupota miała skrzydła to fruwałybyście jak gołebice:) Przyczyną chorych układów nie są teściowe,ja nią nie jestem i nie wiem czy będę bo nie mam dzieci w obecnej chwili ,ale mam kilka przykładów z życia znajomych i czuć na odległość że wychodząc za mąż babom odbija korba. Skąd pomysł że teraz to ona/żona jest najważniejsza i od tej pory to ona m władzę nad synem teściowej.Toż to jest chore i durne. Matka zawsze będzie matką i choćby nie wiem co kocha syn matkę a matka jego,inną oczywiście miłością niż miłość do partnera.To wyrobicie igły widły,bo staracie się na wstępie zakłócić te dobre relacje i jeszcze śmiecie obciążać za to teściowe robiąc z siebie ofiary,przekrętne,kłamliwe suczki.Bo "ukręcę" łeb takiej idiotce.Bożżże,nie daj mi synów bo gdyby taka zakłociła nam spokój w rodzinie osobiście mogę zrobić przykrość.

Gość gość
Pewnie ze maz jest najwazniejsza osoba w zyciu. Jesli jestescie wierzace to posluchajcie co na to ma do powiedzenia Kosciol, a jesli nie to posluchajcie psychologow i czegos na temat hierarchii w rodzinie. I to nie chodzi o uslużność wobec męża, bo w druga strone tez to dziala. Żona takze powinna być najważniejsza dla męża. A poźniej się dziwią takie, ze maja problemy w małżeństwie. No tak skoro to dzieci, albo rodzice są najważniejsi a nie ich partner życiowy.. . Może to jest infantylne, ze dzieci to owoc milosci do męża, ale to tylko metafora, jest w tym glebszy sens. Bo chodzi o to ze dzieci to tylko skutek związku, a nie jego przyczyna. Maz i zona to podstawa rodziny. Jak tu cos nie gra to wszyscy sa nieszczesliwi. Jak by ludzie najpierw dojrzale budowali zwiazki, tworzyli silne relacje i mieli na uwadze przede wszystkim dobro związku, a poźniej dopiero decydowali sie na dzieci byloby mniej tragedii w rodzinach. A tak w co drugim domu kwasy i klotnie. Dzieci potrzebuja miec przede wszystkim kochajacych sie rodzicow i wzor rodziny w domu, a nie byc najwazniejszymi istotami dla mamusi lub tatusia. To rodzi czesto chore relacje i czesto nie pozwala sie usamodzielnic. Ja mam meza i dziecko. Owszem dziecko potrzebuje wiecej opieki, bo jest male. Ale nie mam watpliwosci, ze przede wszystkim jestesmy my jako maz i zona. A zycie sie roznie uklada. Moja mama z moim bratem nie utrzymuje kontaktow. Nie potrafili sie dogadac w pewnych ważnych kwestiach...

Gość Ana345
Wczoraj 14;13 Skoro Twoja matka nie potrafi dogadać się z własnym synem, to wybacz ale coś nie tak jest z Twoją rodziną. Może za bardzo skupiła się na "służeniu" mężowi według polityki Kościoła a za mało czasu poświęcała dzieciom i przez to nie zbudowała prawidłowych relacji... Ja kocham mojego męża, mąż kocha mnie a córka jest naszym całym światem. Można pogodzić? Można... Moja śp. mama, cudowna kobieta , zawsze powtarzała, że jak się założy nową rodzinę i to ona powinna stać się dla nas najważniejsza. To mąż lub żona i dzieci są na pierwszym miejscu a rodzice mimo, że ich nadal kochamy co jest oczywiste, powinni usunąć się w cień i nie ingerować w młode małżeństwo tylko je wspierać. Większość teściowych jednak o tym zapomina i nadal próbuje grać pierwsze skrzypce a jak im się nie udaje to próbują mącić. Kobiety pamiętajcie, że dzieci wychowujemy dla świata a nie dla siebie... Mądra matka powinna cieszyć się, że jej dziecko jest szczęśliwe w małżeństwie i wpierać go...

Gość gość
Ana345 no coz mozesz tylko gdybac, o sytuacji nie wiedzac nic...

Gość gość
8'29, bardzo wyważony i mądry post.Tak powinno być w prawidłowo funkcjonującej rodzinie jak ana opisuje.