Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak oduczyc 16 miesieczne dziecko jedzenia w nocy

Polecane posty

Gość gość

Corka na noc je ok 120ml mleka mm nie zageszczonego.W nocy jest glodna i zjada tez ok 120ml.Probowalam ja przeglodzic przed kolacja zeby zjadla wiecej i wiecej niz 120 ml nie wcisnie.Moze ktos doradzi co zrobic zeby w nocy nie jadla?Dawalam tylko wode ale jest glodna i za 20 min kolejna pobudka.Ma 12 zebow i boje sie ze zaraz bedzie prochnica.

Gość gość
jak się obudzi to powiedz jej nie?

Gość gość
21:24 Albo nie masz dzieci albo nie pamiętasz, ze 16 miesięcy to nie wiek na dyskusję. Mój ma 18 i co 2 godziny cyca . Dobrze chociaż, ze o próchnicę nie muszę się martwić ufff

Gość gość
Nie wiem, czy pójdzie łatwo. Mój drugi syn ma aktualnie 16 miesięcy i budzi się raz w nocy i musi dostać jeść, a karmię go piersią i przed snem też dostaje. Rano bywają dni, że nawet nie wspomni o piersi,a są takie, że jest płacz i musi dostać. W ciągu dnia od niedawna nie dostaje i czasami jęczy, a czasami nie. Starszy syn mając 11 miesięcy sam odrzucił nocne karmienie. Nadal się budził, pomimo że nie chciał jeść ani pić. Tak więc to chyba zajrzy od dziecka. Jak by nie było, od sierpnia, czyli po urlopie odstawiam go od piersi całkowicie Nie będzie łatwo, ale mam już dosyć karmienia.

Gość gość
21:28 Ale ja nie mówię że masz dyskutować, mówisz 3 razy nie i koniec. Dziecko do swojego łóżka, Ty do swojego.

Gość gość
Twoja córka je na noc bardzo mało, dlaczego nie dasz jej na noc kaszki ? Mój maly ma 11 mcy, na noc je 150 ml kaszki ( łyżeczką, butelek juz nie mamy ) i ma 11 godzin przerwy w jedzeniu.

Gość gość
nie wiem jak Twoja mała je, ale wydaje mi się, że 120ml mleka na noc to stanowczo za mało dla takiego dużego dziecka. Moja je 180 ml kaszki na noc, a ma 10 miesięcy.

Gość gość
dziecko 18 m-cy i cyc co 2h:D:D:D pewnie całe nocki będzie przesypiał po 18 roku życia:p

Gość gość
Tu autorka corka kaszki zje lyzeczka gora 50 ml bo pociaga ja na wymioty.Tez uwazam,ze malo je na noc.Wazy 11 kg wiec chyba jest ok.W dzien tez nie je za duzo .

Gość gość
A ile razy dziennie je ? Może ma za dużo posiłków i dlatego tak mało zjada ?

Gość gość
Polecam normalne kolacje, tj stałe. U nas pomogło

Gość gość
Ale mój synek je normalna kolację, później przed spaniem cyc i mimo to budzi się raz w nocy karmienie. Są takie dzieci i już. A dziecku pani, która trzy razy mówi nie i wkłada do swojego łóżeczka współczuję.

Gość gość
Aha a oprócz stałych kolacji, błagam odpuść butelkę, może pomóc nie proponowanie jedzenia. Zamiast tego proponuj wodę albo usypiaj. Dziecko które się budzi w nocy nie zawsze coś chce. Ty też się czasem budzisz w nocy prawda? Na kolację daj jej coś sycącego ale raczej lekkiego. Jaglanka z owocami, serek, kanapka itd

Gość gość
22:15 odpowiadam autorce, nie tobie

Gość gość
Niektóre dzieci tak mają że muszą jeść w nocy. Ja mam dwoje i kazde musiało swoje dostac. Synek ma dwa i pól i dalej chce nocne mleko. Wiem ze to męczące ale cóż nie dasz jak jest głodne? Pozdrawiam

Gość gość
Nie jest głodny tylko przyzwyczajony. Dla tak dużego dziecka mleko to nie jest posiłek tylko picie