Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyczyny potępienia wiecznego

Polecane posty

Gość gość
ZŁO,DOBRO TO WOLNY WYBÓR LUDZKI!!!

Gość gość
To nie słaba wiara a użycie mózgu.

Gość Ola 1111222
gość dziś 8:58 Jesteś tak zaślepiona, że żal!!! To Bóg jest jedynym Sędzią każdego życia ludzkiego. Każdy człowiek spotka się za Sprawiedliwością Bożą, każdy. Mt 19, 24: „(…) Jeszcze raz wam powiadam: Łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne, niż bogatemu wejść do królestwa niebieskiego.”) gość dziś "Kochani, Sąd należy do Boga. A im biedniej wy żyjecie, tym większa dla was nadzieja życia wiecznego." Co nieprawda? Prawie, we wszystkich opracowanicah, szczególnie rozważaniach można znaleźć takie czy podobne zdania. Opracowania piszą ludzie ale tutaj cytują biblię mój drogi. Oczywiście że trudno wejść do Królestwa Niebieskiego bo naśladowanie Jezusa nie jest łatwe. Ale to nie zmienia faktu, że To JEZUS JEST ZBAWICIELEM...

Gość gość
9:55 nie rzucasz się?? a od razu komuś nieprawdę zarzuciałaś...zrób rachunek sumienia, czy twoja wiara aby żyje...Bo księża niewierzący też cytują fragmenty Biblii a żyją całkowiecie inaczej, wg swego ideału wiary, która nazywa się niewiarą

Gość gość
Ty szmato bez wiary

Gość gość
9:57 taa...co ma rozum wspólnego z wiarą?

Gość Ola 1111222
Powiedzenie, że coś jest nieprawdą nie jest rzucaniem się. Według biblii Zbawieni będą Ci którzy uwierzyli w Jezusa a nie ci którzy żyją w biedzie. Można żyć w biedzie i nie zostać zbawionym.... Dlaczego miałabym nie powiedzieć tego, skoro przeczytałam biblię i wiem że to Jezus zbawia... ja nie proszę Cię żebyś mi tu przytaknął ale proszę zastanów się nad tym na spokojnie, otwórz biblię i poczytaj, poproś Boga żeby Ci pokazał co zrobić żeby być Zbawionym. To tylko moja zachęta do Ciebie, to nie jest krytyka, złość, krzyk. Po prostu chciałabym żeby jak najwięcej ludzi poznało prawdę na temat zbawienia i Jezusa.

Gość gość
To ze jak masz mózg stworzony przez Boga to on chce żebyś go używał. Po to masz mózg żeby analizować przesłanie z Pisma Św i po to żeby świadomie wybierać. Takie założenie ze mózg nie ma ninwspolnego z wiara obraza Boga bo wychodzi na to ze ma jakiś tępy motłoch jako swoich wyznawców a nie inteligentnych ludzi. Jak bez mózgu chcesz prawidłowo wybrać podczas gdy fałszywy prorok przyjdzie ? Jak bez mózgu i analizy chcesz wybrać Jezusa zamiast Mahometa?

Gość gość
Ola 12 To ja napisałam o rzucaniu się do gardeł ale bynajmniej nie miałam Ciebie na mysli. Masz rację ZBAWIENIE PRZYSZŁO PRZEZ JEZUSA. ale może ktoś źle Cię zrozumiał.

Gość gość
Gościu 10:08 na mózg może mieć wpływ wiele czynników więc nie mózg A ŁASKA O KTÓRĄ NALEŻY SIĘ MODLIĆ. Żeby uchronila od pójściem za fałszywym prorokiem. Łaska która pozwoli rozpoznać. Nasz ludzki mózg zawodzi.

Gość gość
ROZUM I WIARA Panie! mą pychę duch pokory wzniecił; Przejrzałem niskie ludzkości obszary Z różnych jej mniemań i barwą, i szumem: Wielkie i mętne, gdym patrzył rozumem, Małe i jasne przed oczyma wiary. X I was dostrzegłem, o dumni badacze, Gdy wami burza jak śmieciem pomiata, Zamknięci w sobie, jak w konchy ślimacze, Chcieliście, mali, obejrzeć krąg świata. Rozumie ludzki! tyś mały przed Panem, Tyś kroplą w Jego wszechmogącej dłoni; Świat cię niezmiernym zowie oceanem I chce ku niebu na twej wzlecieć toni. Zdajesz się tykać brzegów widnokręga; Daremnie z żaglem nawa leci chyża: Opływa ziemię, niebios nie dosięga; Twa fala nigdy ku niebu nie zbliża. ADAM MICKIEWICZ

Gość gość
X Wzdymasz się, płaszczysz, czernisz się i błyskasz, Otchłanie ryjesz i w górę się ciskasz, Powietrze ciemnisz chmurami mokremi I spadasz z gradem - tyś zawsze na ziemi! A promień Wiary, którą Niebo wznieca, Topi twe krople, zapala twe gromy I twe pogodne zwierciadła oświeca; Ach! ty bez Wiary byłbyś niewidomy. ADAM MICKIEWICZ

Gość gość
Łaska? W kościele to czego jednak Bóg nie daje poznać mimo ze prosisz o łaskę zrozumienia nazywa TAJEMNICA WIARY i po sprawie. Wszystko tam nielogicznego można wrzucić. Żeby była jasność: ja mam to szczęście ze byłam przy cudzie wiec ze Bóg jest to WIEM ale nie rozumiem nielogiczności wielu spraw

Gość gość
10:05 Ty nie rozumiesz, że to zdanie było zadresowane do wierzących, a więc już ktoś założył wiarę u ludzi...przestań się już rzucać

Gość gość
Wasze wyznanie wiary nie czyni was wierzącymi. WIARA BEZ UCZYNKÓW JEST MARTWA!!!

Gość gość
Akurat Mickiewicz to tchórz który zwiąż przed powstaniem i balował na balach gdy Polacy walczyli wiec nie cytuj hipokryty i tchorza

Gość gość
Ola 1111222 dziś Ja tylko napisałam co Biblia mówi o Zbawieniu, zacytowałam konkretne fragmenty. Nie rzucam się nikomu do gardeł. Chcę Wam tylko pomóc. Błogosławię Was wszystkich i życzę miłego dnia x A kim jesteś, za kogo się uważasz aby nam błogosławić? Przerośniete ego!

Gość gość
Byłaś przy cudzie więc wierzysz sorry WIESZ ze Bóg jest Brawo Ty a raczej Brawo Boże za tą Łaskę jaka doswiadczylas. Ja wiem,że Bóg jest nie doznalam Cudu jak Ty. Więc jakie wnioski? Grzesznica jestem choć tak bardzo chciałabym być CZYSTA.

Gość gość
przyczyną jest ustawiczne omijanie progów świątyni bożej , pomijanie świętowania dnia świętego , omijanie spowiedzi , komunii . Omijanie potrzebujących i pokrzywdzonych , wyciągających dłonie o pomoc . Tacy ludzie gdy znajdą się na drugim świecie , tam również omijają (mimo że widoczne dla nich) , jasno rozświetlone wejście do królestwa niebiańskiego . Oddają się za szukaniem iluzji na długie poszukiwania a po niedługim czasie , oszukani przez ciemne siły lądują w pewnym okrutnym miejscu bez nadziei .

Gość gość
Wiara to stan gdy wierzysz ze Jezus jest na prawdę. I tyle nie dorabiaj innej odeologii

Gość gość
Ty szmato potępiona

Gość gość
No tak brawo Boże ze uzdrowiskowa w końcu kogoś po 15 latach cierpienia i proszenia o brak bólu. Wiesz ja kiedyś tez byłam taka jak Ty- idealistka teoretyczka. Zobaczysz sama jak zaczniesz głębiej myśleć. PS wiesz o tym ze Bóg zapłodnił Maryje jak ta miała 14 lat?

Gość gość
10:22 Mickiewicz był wielkim Polakiem. Nie bluzgaj...wszyscy poeci na salonach balowali, a wielkie dzieła tworzyli. A Pan Tadeusz to epopeja narodowa. Zostaw Mickiewicza

Gość gość
Mickiewicz był Litwinem z terenów dzisiejszej Białorusi żaden z niego Polak!

Gość gość
10:33 Nie wnikaj w Tajemnice Boże...

Gość gość
Litwa nie była polska ale należała do Polski.

Gość gość
10:33 doucz się. Gdy on balował na balach to ludzie walczyli w powstaniu. I myślisz ze tak przypadkiem było? On uciekł gdy tylko powstanie zaczęło być realnym zagrożeniem. Za to Słowacki ( którego z zazdrości za talent chciał zdyskwalifikować w Dziadach czyli zasugerował ze jego ojciec był zdrajca) miał suchoty i chciał walczyć w powstaniu. To zwykły tchórz. Pisać wiele osób potrafi. On potrafił ale był oszustem

Gość gość
11:19 Jestem po filogii polskiej i pierwszy raz czytam taki życiorys Mickiewicza! Jak Ty się chcesz douczyć o Mickiewiczu poczytaj sobie z Wikipedii albo wstąp tu http://culture.pl/pl/tworca/adam-mickiewicz i przestań z ludzi robić ...

Gość gość
Orędzie Maryi z dnia 13.11.1994 r. godz. 14.30 "Zeszłam do Was z Nieba, aby Was pocieszyć, zeszłam w gronie Aniołów. Matka Boża ubrana była w niebieską szatę. Błogosławię was. W Imię Ojca i Syna i Ducha Świętego, Amen. Mój sługo: Ja Matka Boża daję ci takie zadanie: przyjrzyj się na Moje Oblicze i przyjrzyj się dobrze żebyś zapamiętał i znajdź taki obraz i pojedziesz z nim do Ojca Świętego Jana Pawła II aby go poświęcić. Matko Boża ciężko mi będzie. Mój sługo i zwróć się do swoich wiernych dzieci, którzy Ci usługują, oni Ci pomogą. Masz ten obraz umieścić w tym nowym domku, klasztor co go budujecie , a będzie to znak dla wszystkich dzieci całego świata. Módlcie się gorąco do Mego Syna Jezusa Chrystusa i przekazuję wam, że zbliżają się straszne i bolesne czasy. Spoglądajcie na Mnie, abyście doznali pociechy, obrony i zbawienia. Módlcie się gorąco, a szczególnie odmawiajcie różaniec święty, aby uprosić Miłosierdzie Boże dla całego świata. Jestem z Wami na wszystkich drogach świata. Ja Matka Boża przychodzę i płaczę. Przekazuję Wam, że wszyscy Święci w Niebie są bardzo zatroskani o Was tutaj na Ziemi o braci i siostry, bo oni wiedzą że będzie czas ostateczny, że przyjdzie ciężka kara na świat. Na nic nie przyda się Moje dzieci płacz i zgrzytanie zębów, nie będzie wtedy odwołania, bo Mój Syn jest cierpliwy, ale sprawiedliwy. Żegnam Was moje dzieci od Was odchodzę i błogosławię was, w Imię Ojca i Syna i Ducha Świętego, Amen"