Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzena 29 Kraków

Pusto na forume, ludzie poszły do kościoła na tace dawać...

Polecane posty

Gość Marzena 29 Kraków

bo ksiądz groził ze jak nie beda chodzic to 500 plus zabiorom ja ide na msze na 19 z calą familią

Gość gość
no nie wszyscy, i mam nadzieję, że pisowce tym będą zabierać co ni chodzą, bo u mnie za płotem rodzina z 4 dzieci już grilluje, piwsko pije a pod wieczór to już będą uchlani a bachory samopas i do tego pan i władca być może usiądzie w samochód kupiony z 500+ i zrobi sobie przejażdżkę, może kogoś po drodze co nie bierze 500+ potrąci/zabije, co tam. dają za darmo 500+ to sie żyje

Gość gość
A ja już wróciłam z kościoła i szczerze przyznam, że ksiądz bardzo mądre kazanie powiedział, że należy się przede wszystkim szanować, bo to jest źródłem i esencją chrześcijaństwa. Widać, że daleko wam do Kościoła i wyjątkowo nie po drodze. Wielkie panie ateistki, które wartości nie tylko chrześcijańskie ale i rzymskie, a tym samym europejskie mają głęboko w tyle. Byle się z drugiego człowieka śmiać, nabijać, oczerniać i obgadać, ach jakie to nowoczesne.

Gość gość
tak tak, ksiądz i jego kazania...szacunek... ja jakoś nie widzę szacunku dla innych u katolików, u biskupów w szczegolnosci, agresja słowna, obrażanie, wyzywanie od morderców, dewiantów, zboczeńców, grzeszników, straszenie piekłem... ja ateistką nie jestem, za katoliczke tez sie nie uwazam od dawna po tym jak klecha potraktował moją kolezanke i jej niepełnosprawne dziecko podczas przygotowań do I komunii, w skrocie - księdzu i katechetce przeszkadzał opozniony w rozwoju chlopiec, bo na komunii mial byc biskup, jakas suka znajoma klechy sie skarżyła że bedzie robil problemy, chcieli go wziąc na sam koniec z boku zeby nie zawadzał i zeby ktos go pilnowal, inny cyrk był z albami i sukienkami, rynsztok i patologia,syn kolezanki w koncu nie przystapil do komunii, ona calkowicie odeszla od tej przestępczej organizacji i zapisala sie do kosciola protestanckiego w naszym miescie, sama bylam tam z nia 3 razy, zupelnie inna atmosfera, ludzie nawzajem sie szanują, pomagają duchowo i materialnie, organizują zbiórki, towarzystwo otwarte mentalnie, tam nie ma pogardy dla rozwodników czy osob innej orientacji seksualnej mam nadzieje ze katolicyzm dalej bedzie sie sypał i ten burdel upadnie z hukiem, pazernosc kleru osiągnela juz swoje granice dawno temu

Gość gość
wiesz co-mój maz jest katolikiem. jeździ co niedziela do kościoła, codziennie się modli. jest dobrym, wykształconym człowiekiem, a sąsiadka, która do kościoła,pracy jak i do szkoły ma pod gorke(edukację na podstawówce zakończyła i mimo 30na karku nigdy nie pracowala) to ona czernią mojego męża do drugiej sąsiadki (76letnieJ katoliczki pełna geba). I ta stara kwota chodzi po wsi i dalej te bzdury opowiada. I ludzie w to wierzą, bo mój maz ma długie włosy i wygląda inaczej niż większość na wsi... także nie oceniaj wszystkich jedną miarą, bo zarówno katolicy jak i ateiści są różni.