Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety mowiace o swoich dzieciach jako MY

Polecane posty

Gość gość

Mam taka znajoma w pracy ktora jak opowiada o swoim dziecku mowi w 1 os l. mnogiej. Np. Poszlysmy w tym roku do przedszkola, dostalysmy sie do szkoly muzycznej, nie rozmawiamy juz z Majka bo nam dokuczala itp Kobieta dorosla a nie rozumie ze to zycie jej corki a nie jej Raz sie nie opanowalam i przy komentarzu o pojsciu do przedszkoka to zazartowalam ze w tym wieku to dosc pozno rozpoczela edukacje to popatrzylana mnie jakna wariatke. Znacie takie matki co tez taj sie zachowuja?

Gość gość
Ja tak mówię o moim dziecku w jego bliskiej obecności (trzymajac go na rekach)bo on jeszcze mówić nie umie. Np "mamy już 7zabkow". W sumie nie wiem skąd mi się to wzięło :D

Gość gość
nie znam takich osób, a przynajmniej nie mam w bliskim otoczeniu. używam liczby mnogiej gdy mówię np. byliśmy wczoraj na wycieczce-my jako rodzina-maz, dziecko i ja. liczby mnogiej używam do określenia sytuacji, w której uczestniczyliśmy wspólnie i w moim otoczeniu tak ludzie mówią. nie określają my zrobiliśmy kupę na nocniczek, bo pepowina została dawno przecieta i dostrzegają ze dziecko jest osobną jednostką.

Gość gość
a co sądzicie o babsztylach takich jak popieprzona autorka szukających na siłę problemów tam gdzie ich nie ma?

Gość gość
Ja zrozumiałam, ze tak mówię jak raz poszłam z synem do lekarza i mówię" przyszliśmy sie przebadać" . A lekarz do mnie " to mama tez chora":-) wtedy sie zorientowałam , ze nieświadomie człowiek tak czasem mówi. Teraz staram się zwracać uwagę na to. zaczyna tak się mówić jak dziecko male, pani wyżej pisala przykład ząbków i nieświadome mówienie tak zostaje.

Gość gość
Widac osoba o wielkiej kulturze sie wypowiedziala. Skoro temat Cie nie interesuje to po co na niego wchodzisz i sie wypowiadasz dodatkowo obrazajac ludzi. Bardzo niski poziom reprezentujesz.

Gość gość
Rozumiem jak dziecko jest male ale jej ma juz prawie 7 lat wiec juz powinna sie zorientowac ze corka est osobna istota. Nawet bylam swiadkiem jak do niej sie zwracala "jak tam dzisiaj sobie poradzilysmy w szkole"? Sytuacje obserwije od paru lat myslalam ze jak dziecko do szkoly pojdzie to jej przejdzie to.

Gość gość
Autorko : pewnie jesteś bezdzietna . No cóż .... :(

Gość gość
Pal licho do malych dzieci tak mowic. Tu na forum dorosle baby pisza " bedziemy rodzic", " jestesmy w ciazy" w odniesieniu do mezow.

Gość gość
Akurat tu sie mylisz bo mam dziecko do tego male i nigdy sie do niego czy o nim nie wypowiadalam jako MY.

Gość gość
a kogo to interesuje ... :(

Gość gość
Wydumany problem. Przeciez wiadomo,ze kobieta odrozna swoje zycie od zycia corki i nie mowi tak na serio w oficjalnych sytuacjach. Jest to raczej zabawne, wiecej luzu!

Gość gość
Dodam, ze ja np czasem mowia o moim psie : zdjedlismy cala michę albo poszczekalismy sobie na spacerze. nie oznacza to,ze sie utozsamiam z psem, tylko ze jest mi w jakis sposob bliski, lubie go, dbam o niego itd. Tak samo dziala to przy malych dzieciach.

Gość gość
a w czym to ci kuźwa przeszkadza, autorka topiku idiotka

Gość gość
A w tym ze potem takie matki sie dziwia ze dzieci w doroslym zyciu uciekaja od takich matek jak najdalej bo ciagle zyja zyciem swoich dzieci i nie potrafia przeciac pepowiny. A wyzywanie obcych ludzi na forum jest zenujace. Pewnie sama tak robisz i Cie to boli ze komus to przeszkadza. Dorosnij.

Gość gość
Ja od takich matek uciekam jak najdalej bo od razu wiadomo ze oprocz o dzieciach nie mozna z nimi o niczym innym porozmawiac a swoje dzieci traktuja jak osmy cud swiata.

Gość gość
gość dziś A w tym ze potem takie matki sie dziwia ze dzieci w doroslym zyciu uciekaja od takich matek jak najdalej bo ciagle zyja zyciem swoich dzieci i nie potrafia przeciac pepowiny. A wyzywanie obcych ludzi na forum jest zenujace. Pewnie sama tak robisz i Cie to boli ze komus to przeszkadza. Dorosnij. xx Akurat nie sposób mowienia przeklada sie na uciekanie od matek. Sporo kobiet tak mowi przy maLym dziecku i pepowine w swoim czase odcina

Gość gość
Moim zdaniem 7 lat to duzo. Rozumiem mowic tak do niemowlaka ale w tym wieku to juz przesada i robienie dziecku krzywdy, bo potem bez matki nie umie sobie poradzic.