Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goć

Wybór studiów

Polecane posty

Gość goć

Pora wybrać kierunek studiów. I tutaj jest problem. Filologia polska czy pielęgniarstwo? Nie mam pojęcia co wybrać. Wiem, że zupełnie różne kierunki, ale to i to mnie interesuje. Jest tu jakiś student któregoś z tych kierunków?

Gość gość
tu studiuj Uniwersytet Opolski www.uni.opole.pl/ Uniwersytet Opolski. Wydziały: Wydział Ekonomiczny, Wydział Filologiczny, Wydział Chemii, Wydział Teologiczny, Wydział Historyczno-Pedagogiczny, Wydział ...

Gość gość
Collegium Medicum gotowe już w 70 procentach. Terminy nie są ... Opole.Wyborcza.pl (komunikaty prasowe) (subskrypcia)-7 godz. temu Pierwsi studenci kierunku lekarskiego na UO rozpoczną naukę od nowego roku akademickiego, a więc już za niecałe cztery miesiące.

Gość gość
Uniwersytecki Szpital Kliniczny w Opolu   3,131 opinii z Google Szpital, Opole, Polska Adres: aleja Wincentego Witosa 26, 45-418 Opole Godziny otwarcia: Dzisiaj otwarte · Czynne całą dobę Telefon: 77 452 07 45 Zaproponuj zmianę

Gość gość
Wydaje mi się, że bardziej na czasie jest zawód pielęgniarki. zawsze można też znaleźć dobrze płatna pracę na zachodzie, a z 2 strony po filologi osoby, które mają więcej szczęścia mogą zrobić karierę w agencji reklamowej. ja jestem na filologii, teraz będę na II roku, studiuję w dużym mieście i liczę raczej na prace w jakiejś firmie niż w szkole.

Gość gość
wybór studiów powinien być świadomy, nie powinno się ich wybierać na siłę, bo wszyscy studiują. Sama kończyłam studia humanistyczne, ale udało mi się dość szybko znaleźć pracę. To raczej zasługa praktyk, staży i dobrej znajomości języka niż samych studiów. Najlepiej stawiać na konkretne kierunki no i trzeba pamiętać o tym, żeby ucząc się, zdobywać też pierwsze doświadczenia w zawodzie. O inwestowaniu w przyszłość możecie sobie poczytać na przykładzie tej miejscowości http://praca-wielkopolskie.pl/inwestycja-w-przyszlosc-w-bojanowie/

Gość gość
Trzymajcie namiary - http://www.wsp.szkolymydlowskiej.pl/ To uczelnia, na której prowadzonych jest kilka kierunków i być może z tego wynika jej poziom. Kosmetologia, dietetyka, pedagogika - w każdym przypadku porządna kadra i program nastawiony na nauczanie zawodu, a nie najłatwiejsza załatwienie papierka. I jeśli wybierać uczelnie to właśnie takie.