Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tolerancja. Znacie definicje tego slowa?

Polecane posty

Gość gość

Chyba nie. Tolerancja to nie otwarte ramiona dla imigrantow. Tolerancja jest pojeciem ogolnym i nie ma nic wspolnego z wylacznoscia do imigrantow wyznania muzulmanskiego.

Gość gość
Napisz więc jak jest wg ciebie definicja tolerancji. Możliwa będzie wymiana myśli i poglądów.

Gość gość
Ublizacie, wyzywacie. Czytajac kafe. Poczawszy od matek, kobiet bezdzietnych, matek rodzin wielodzietnych, matek jedynakow, kobiet w ciazy, starszych ludzi. Tak tutaj ublizacie ale twierdzicie, ze jestescie tolerancyjne. Najbardziej smiesza mnie wypowiedzi typu "krowo rozplodowa ja chce zeby imigranci tu przybyli, a nie utrzymywac twoj****chory z 500+. Ja jestem tolerancyjna!" Porazka. Sama sobie zaprzecza. Ciemnogrod, ktory nie zna znaczenia slowa, a uzywa i glosno o nim mowi. Rynsztok. Kiedys czytalam komentarze pod postem sp Magdaleny Zuk gdzie tolerancyjne panie ublizaly innym osobom. Ublizaly rowniez tym, ktorzy nie ublizajac muzulmanow wyrazaly niechcec w sposob kulturalny. Maja takie prawo jest wolnosc slow. To w jakis sposob wypowiadaly sie te tolerancyjne panie to nizej dna. Zenujace. Dno to ci, ktorzy ublizali tam tym muzulmanow ale jak dla mnie one byly jeszcze nizej. Najlepsze w tym bylo to, ze zadna z nich nie mieszkala w PL jedna mieszkala w Angli, druga w Niemczech miala meza muzulmanina. Reszty nie zapamietalam. Te 2 udzielaly sie najwiecej. Dokladnie zapamietalam nazwiska. Tolerujecie tylko swoje granice i swoje zasady, a to TOLERANCJA nie jest.

Gość gość
mamo co to tolerancja i rasism pyta maly islamista matki -synku tolerancja to jest jak np przyjezdzamy do niewiernych swin europejskich a oni na nas pracuja oddaja nam swoje pieniadze co miesiac oplacaja rachunki i oddaja nam swoje mieszkania -OJEJ maly silamista robi zdziwiona mine- i oni tak poprostu sie na to dobrowolnie godza!? - no nie synku , nie godza sie i to jest wlasnie rasizm

Gość gość
No gdyby byly tolerancyjne to szanowalyby rowniez czyjes uczucia i poglady na ten temat. Swoje zdanie wyrazalyby w taki sposob zeby nie ublizac osobom ze zdaniem przeciwnym do swojego. Wtedy moglaby powiedziec o sobie, ze jest tolerancyjna.

Gość gość
Nadal nie napisalas definicji tolerancji, wg ciebie tolerancja to nie ubliżanie? Mało.

Gość gość
oznacza cierpliwość i wyrozumiałość dla odmienności. Jest poszanowaniem cudzych uczuć, poglądów, upodobań, wierzeń, obyczajów i postępowania choćby były całkowicie odmienne od własnych, albo zupełnie z nimi sprzeczne. Ja kieruje sie dokladnie taka definicja. Poszukam tych wypowiedzi tych pan i wstawie tutaj screeny. Jest tam duzo kom. Jak znajde chwile to wstawie.

Gość gość
Wywołałas do tablicy emigrantów więc mam pytanie, szanuje ich religię, nie ubliżam im, jestem dla nich wyrozumiała ale jestem przeciwna ich lokowanu w Polsce, jestem tolerancyjna czy też nie?

Gość gość
Ja ich nie chce jestem nie rasistka, a patriotka! Jestem tolerancyjna dla polakow patriotow. Nie uznaje zdrajcow.

Gość gość
Tolerancja, znaczy "znoszenie, wytrzymywanie". Muszę znosic halasliwych sasiadów. Muszę wytrzymac, gdy smierdzi mi spalinami pod oknem. Ale tego NIE AKCEPTUJĘ, NIE POPIERAM.

Gość gość
Nienawidze szmat brudasow ciapatych . Czy jestem tolerancyjna?

Gość gość
Czytajcie Zygmunta Konecznego. ..Dwie cywilizacje nie mogą pokojowo współistniec w jednym kraju, lub na jednym obszarze- przez różnice mentalne, kulturowe. Takie mieszanie cywilizacji prowadzi do nieuniknionej wojny.

Gość gość
gość dziś Zdefiniuj zdrajcę.

Gość gość
Nie. Nie jestem tolerancyjna. Nie trawie glupoty, chamstwa i prostactwa. Ale nie przeszkadza mi to w zyciu ;), po prostu w miare mozliwosci otaczam sie ludzmi ktorzy mi pasuja :P

Gość gość
Masz prawo ich nie znosić w swoim kraju. Ja też nie zaproszę do swojego domu kogoś, kto będzie się szarogęsil po mieszkaniu, na dodatek groził mi nożem i g****il moje dzieci.

Gość gość
mieszkam w Sztokholmie , kiedys bylo ladnie i spokojnie , przez ostatnie 10 lat stracilam resztki tolerancji

Gość gość
Zdrajca szmata ktora lata za muslimami. Podlizuje sie im i mysli, ze jest fajna i z******ta bo oni niosa pokoj. Nie jedna taka zostala juz odpowiednio potraktowana przez muslima np wychodzac za takiego za maz potem wzdycha za dziecmi, bo jej odebral i wywiozl, bil ja znecal sie nad nia prawie zabil przy dziecku itd

Gość gość
Miało być o tolerancji a nie sympatii lub nie do muzułmanów. Autorko, tu większość nie potrafi zaakceptować, ze ktoś myje podłogę częściej/rzadziej niż one a ty oczekujesz od nich tolerancji. :D

Gość gość
Tolerancja TO NIE JEST akceptacja.

Gość gość
Toleruję/znoszę istnienie mniejszości seksualnych, lecz ich zachowań nie akceptuję.

Gość gość
I naprawdę, nie muszę zgadzac sie na wszelkie bezecenstwa, mordy, terroryzm, pedofilię, tylko dlatego, zeby mnie ktos nie nazwal nietolerancyjną. Mam prawo do własnej opinii, konstytucja mi to gwarantuje- wolność słowa i swobodę wyrażania mego poglądu.

Gość gość
gość dziś oznacza cierpliwość i wyrozumiałość dla odmienności. Jest poszanowaniem cudzych uczuć, poglądów, upodobań, wierzeń, obyczajów i postępowania choćby były całkowicie odmienne od własnych, albo zupełnie z nimi sprzeczne. Ja kieruje sie dokladnie taka definicja. xx Serio ? Czyli jak ktos maltretuje dziecko , bo ma takie poglady to ty to tolerujesz ? Kub maltretuje psa , by go potem zjesc.. To tez to tolerujesz ? Lub kradnie czy zabija .. sa to zachowania zupelnie odmienne od twoich, zupelnie z twoimi sprzeczne, ale zgodne z pogladami i obyczajami innych.. A ty to tolerujesz ? Nie kochana, to jest akceptacja zachowan, nawet tych niewlasciwych !