Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Dnia 1 lipca roku pańskiego 2017 w Opolu odkryto kanalizację

Polecane posty

Gość gość

Pewien Opolanin po powrocie z podróży dalekiej hen za opolskie pola i lasy i dalsze knieje nieprzebyte do miasta sławnego Raciborza odbył takie to ci opowieści przyniósł o dziwach wszelakich które oczami swemi uwidział co i ja wam przekazać chciałem. Otóż kmieciowie moi imaginujcie sobie iż każden Raciborzanin ale to każden ode chudziaczka najparszywniejszego po raców miejskich patrycjuszy i burmistsza chniego izbą specjalną Łoter Klozetom zwanom w której muszla wielgachna a przemyślnie rurami połączona z KANALIZACJĄ miejską znajduje się. Co to za dziwo ta muszla w łoter klozecie? Otóż nie za chałupę tudzież we wiadro w sieni urynują i wybaczcie mi obrazowość dupsko wypinając srają a siędwszy z jegancjom zamorskom na owej muszli w łoter klozecie potrzeby te załatwiają wodą spłukują która to przemyślnym sposobem rurami potem systemom kanalizacji aż do rzeki zamiejskiej odprowadzana jest! Bajanie gadacie? Ano i ja tak dumał i na spytki tegoż podróżnika do karczmy wzion gdzie piwskiem uczciwie spiwszy z różnych stron podchodził by łeż jego na jaw w sprzecznych bajaniach wyszła i nic żem nie uzyskał jeno prawda o tem łoter klozecie to jest!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować