Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frustrated

jak zacząć pracę

Polecane posty

Gość frustrated

Mam 32 lata i nigdy nie pracowałem. Muszę teraz zacząć pracować i zarabiać pieniądze. Nie wiem jednak jak zacząć szukać. Mam skończone studia, ale skończyłem je już 7 lat temu. Co doradzacie?

Gość gość
Jeśli interesuje cie robota papierkowa to pochodź po budowach i popytaj czy nie potrzeba kogoś do trzepania worków po cemencie.

Możesz zapisać się do pośredniaka, możesz szukać ogłoszeń w necie, lokalnej prasie, popytać po znajomych, rodzinie.

Gość frustrated
zawadiaka: do pośredniaka chodziłem i podejście tamtych bab do ludzi sprawia, że naprawdę można nabawić się depresji. Powiedziała mi jedna wprost, że z wyższym wykształceniem tak właściwie to nie mam czego tutaj szukać, bo oni zajmują się głównie szukaniem pracy dla ludzi z niskim wykształceniem.

Gość frustrated
rodzina mi raczej nie pomoże.

Gość gość
A co to za wykształcenie? Marketing i zamiatanie? - to idź w zamiatanie.

Gość gość
Kradnij! To daje najlepsze rezultaty.

Gość frustrated
nie marketing, chociaż niestety obawiam się, że będziecie się śmiać-filozofia. Studia dzienne na państwowej uczelni, bo z tego co się orientuję tego na prywatnych chyba w ogóle nie wykładają ( widocznie nie byłoby chętnych).

frustrated - tak, wiem jakie pomocne są urzędniczki w pośredniaku, też kiedyś z ich "usług" korzystałam. Jest jeszcze coś takiego jak "punkty pracy" tam tez mają oferty, nie i w większości miast różne punkty unijne, oprócz tego że tam saą kursy, czy przeszkolenia, to i wyszukują indywidualnie pod kontem wykształcenia oferty pracy. Ale nie wiem, czy masz takie u siebie w mieście. No i jest jeszcze jedna metoda, nadrukować CV rozsyłac gdzie się da, albo osobiście roznosić.

Gość frustrated
zawadiaka: osobiste roznoszenie to raczej niestety objaw desperacji i nie jest dobrze widziane. Ja wiem, że trzeba wysyłać cv, tylko nie bardzo wiem, co mógłbym robić. Wiem, że śmieszne podejście jak się ma 30 parę lat.

Gość gość
Po co kolejny raz zakładasz TEN SAM TEMAT ? Nawet treść niektórych postów KOPIUJESZ, ze swoich wcześniejszych tematów. Robisz z ludzi idiotów, dla samej przyjemności bycia takim chamem jak ty ?

Gość gość
Ty nawet nie wiesz jak filozoficznym zajęciem jest tynkowanie lub murowanie. Własnie dwóch gości z filozoficznym zacięciem kończy mi tynkować dom. Tynkowali 7 dni. Zarobili 5 tysięcy. Filozofowanie z nimi w czasie przerwy śniadaniowej - to raj dla duszy, ucha i wszechświata....

Gość frustrated
tak, to prawda zakładałem już raz taki temat, ale został skasowany i nie mam możliwości do niego wrócić. Liczę na konkretne rady osób, najlepiej takich, które były w podobnej sytuacji do mojej. Tak na marginesie, nie uważam, żebym był chamem.

Gość frustrated
wiem, że w budowlance można zarobić, ale niestety mam pod tym względem dwie lewe ręce. Gdybym faktycznie miał takie zdolności, to kto wie...

Gość frustrated
up

Gość gość
Są ludzie, którzy wolą bezpośrednią rozmowę i pozytywne przedstawienie siebie niż wysłać cv przez internet.

Gość frustrated
ale ja naprawdę nie wiem, jak mógłbym pozytywnie przedstawić siebie z taką przeszłością...

Gość gość
Ale do tynkowania nie potrzeba zdolności - tylko spokój, dokładność i filozoficzne zacięcie. Ale coś mi sie wydaje że ty masz lewe ręce do wszystkiego.

Gość gość
Przede wszystkim musisz być pewien, że chcesz wybranej pracy, jesteś gotowy się dokształcać np. w formie kursów, wprowadzisz pozytywną energię do firmy, będziesz sumiennie wykonywał swoje obowiązki.

Gość frustrated
budowlanka to nie jedyny sposób zarobkowania

Gość frustrated
ale jak ja dotąd nigdzie nie pracowałem, to raczej nikt nie potraktuje mnie poważnie.

Gość gość
Dlatego muszą być przekonani przez ciebie i twoje cv, że chcesz właśnie tam pracować, że ci zależy. Bo jeśli nie czujesz się pewien to lepiej wyślij swoje cv przez internet.

Gość gość
jak mam czuć się pewnie, skoro moje cv jest właściwie puste, bo poza latami nauki nic w nim nie ma.

Gość gość
Przeciez ty nie chcesz pracować - ty szukasz potwierdzenia swojej tezy że ty nie jesteś w stanie znaleźć pracy. I że to nie twoja wina. A pracy jest tak duuużo. Ile chcesz zarabiać?

Gość frustrated
tyle, żeby móc się utrzymać. Chcę pracować, ale kompletnie nie wiem jak zacząć, gdzie szukać, jak przedstawić to, żebym miał jakiekolwiek szanse. Wszyscy mówią mi, że z pustym cv właściwie w tym kraju jestem bez szans na jakąkolwiek pracę.

Gość gość
A fizycznie jesteś zdrowy? Ręce i nogi masz?

Gość gość
Ten koszmarny IDIOTA znowu tu jest. Albo gosc ma niezle z deklem, albo jaja sobie robi. To juz chyba jego 10 topik z tym samym. I ciagle ludzie pisza mu to samo. Albo i diota liczy na to, ze w koncu mu ktos gotowa prace zaproponuje, bo on nie ma zamiaru nic w tym kierunku robic. Filozofii on zadnej nie skonczyl, chyba ze jedno z jego schizofrenicznych wcielen. To sie zgodze. Raz jeszcze: ON NIE SKONCZYL ZADNYCH STUDIOW!

Gość frustrated
tak, fizycznie jest ok

Gość frustrated
to widocznie ktoś inny, ja zakładałem taki temat kilka dni temu, ale został on skasowany i nie mogłem do niego wrócić.