Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chyba urazilam kolezanke (nieplodnosc)

Polecane posty

Gość gość

Gadalismy w towarzystwie. Najpierw zartowalismy i taki pozostal mi humor ;) Bylo okej. Potem zeszlismy na temat ciazy. Ja jestem w ciazy, a kolezanka z mezem staraja sie o dziecko od 2 lat. Zaczela tak polzartem mowic my to chyba nie potrafiny sobie tego dziecka zrobic. Wiec ja mowie oj daj spokoj, a co to wszyscy musza miec dzieci. Moze nie jestescie do tego stworzeni. Ona zrobila grobowa mine i juz wiecej nic nie powiedziala. Nawet na mnie nie patrzyla. Kurde teraz jest mi okropnie wstyd. Moze zle to ujelam nie wiem

Gość gość
Ot i podręcznikowy przykład gafy.

Gość gość tylko ja
Po prostu przeproś za nieprzemyślane slowa. Powiedz że bardzo jej życzysz dziecka. Jesli nic nie zrobisz ona zapamięta te ostatnie słowa

Gość gość
gafa i to dość nieprzyjemna

Gość gość
ale ty głupia jesteś, tak p*****l/nąć bo ktoś się 2 lata stara, a wyjeżdżasz jak do 70 latków. Jestem uczulona na głupich ludzi, u mnie byłabyś skreślona.Miałam bardzo podobną sytuację,źle wyszły testy pappa, na co moja jak mi się wydawał przyjaciółka:nie martw się jest tyle fundacji, przecież nie każdy ma zdrowe dziecko,może to właśnie wasze przeznaczenie,Down też człowiek.Dodam,ze synek urodził się zdrowy, ale z tą idiotką ie utrzymuję kontaktu.

Gość gość
Noooo moja...juz byla koleżanka walnela taki tekst : spoko,jest tyle sierot ,najwyżej adoptujecie" .glupich nie sieja....:-)

Gość gość
Jesteś po prostu kretynką, ale w sumie są plusy tej sytuacji, jak dziewczyna ogarnięta nie będzie na ciebie tracić czasu.

Gość gość
Z drugiej strony taka jest prawda. Nie kazdy musi miec dziecko ale oni widocznie chca i dlatego ich to urazilo. Pewnie jeszcze mlode jestescie i nie macie takiego cisnienia co? Bo w starszym wieku tzn po 30 juz inaczej to sie rozumie.

Gość gość
Ja mam 25, a kolezanka 26 lat. Dlaczego mnie wyzywacie. Nie chcialam nikogo urazic tylko pocieszyc, ze nie musza sie przeciez tym tak przejmowac. Sa mlodzi bardziej chodzilo mi o to, ze maja jeszcze czas przeciez.

Gość gość
Walnelas idiotyczne, więc kup dobre wino/czkoladki/kawe i idź ją przeproś, jeżeli zależy Ci na znajomości, a następnym razem pomyśl dwa razy zanim coś powiesz

Gość gość
Faux pas. Pomyśl zanim coś powiesz....

Gość gość
Autorko, gafy się zdarzają, byliście w towarzystwie, żartowaliście, nie pomyślałaś. Zdarza się. Zadzwoń do koleżanki, przeproś, wytłumacz, że głupio palnęłaś.

Gość gość
Ale autorka ty logiczna jesteś mówisz: "oj daj spokoj, a co to wszyscy musza miec dzieci. Moze nie jestescie do tego stworzeni" myślisz: n"ie musza sie przeciez tym tak przejmowac. Sa mlodzi bardziej maja jeszcze czas przeciez. " Jessoo jaka idiotka

Gość gość
" Dlaczego mnie wyzywacie?" Taki los kretynek.

Gość gość
po 30 juz inaczej to sie rozumie. To znaczy jak, wściek macicy?czy nawet gorszy stan, znaczy termin przydatności do rodzenia się kończy i zaczyna się szajba?.

Gość gość
No tak możesz serwować na lewo i prawo takie prawdy życiowe bo czujesz się lepsza bo urodziłaś. Jakby to było jakieś osiągniecie w życiu masakra

Gość gość
Zrobiłaś jej ogromną przykrość i powinnaś mieć tego świadomość.

Gość gość
10:07 a wiesz, że ja to tak rozumiem? Mam 40 lat i powiem ci, że 2 lata temu śniły mi się niemowlęta i małe dzieci. Mam już 2 i więcej nie chcę, ale organizm dawał mi do zrozumienia tik tak, tik tak. Możecie się wsciekac, rzucać argumentami itd, ale faktu, że termin użytku do rodzenia, a właściwie wychowywania (cierpliwość, wytrzymałość fizyczna) mija, tego nie zmienicie.

Gość gość
Ja 35 lat, bezdzietna, tuż przed operacją usunięcia mięśniaka macicy i tekst od koleżanki z pracy, rzucony lekkim tonem przy kawie - ale ty dzieci w ogóle jeszcze będziesz mogła mieć po tej operacji? Totalna bezmyślność.

Gość gość
Moja świeżo zaciążona koleżanka , my wtedy bezdzietne małżeństwo ze stażem 5 letnim, nie myślące jeszcze o dziecku wali taki oto tekst: przed ślubem to trzeba się przebadać czy można mieć dzieci, bo potem tylko rozczarowania, po co ślub bez dziecka?My jak widać zdrowi jesteśmy. Urwałam z debilem kontakt, bo po co marnować czas. Jak urodziłam rozpuszczała ploty,że to z zdrości, bo nie mogłam przeżyć,że na ma dziecka a ja nie. Utwierdziłam się tylko w słuszności swojej decyzji, a wiecznie się nad nią litowałam, pomagałam, bo zawsze byłą tka tępa i niekrzesana, ale jak życie pokazało, nie warto schodzić poniżej minimum, autorka tego tematu też podobny typ sama napisała: "Moze zle to ujelam nie wiem" Skoro jeszcze nie wie co palnęła, to znaczy ,że wyczucia i ogłady totalnie brak. Każdy czasem może coś głupiego palnac, ale ma się świadomosć przypalu, a nie dylemat .

Gość gość
Cyba uraziłaś?Nie mam więcej pytań, jak madra koleżnka zerwie kontakt z autorką,szkoda czasu.

Gość gość
Sorry ale ja bym zerrwala kontakt z taką osoba jak Ty. Jesteś głupia i tyle. I dziwię się ludziom ze opowiadają dookoła ze się starają o dziecko i im nie wychodzi. Po co takie rzeczy opowiadać obcym ludziom? Potem trafisz na takiego tempaka jak Ty i leca głupie teksty. I wogole dziwię się ze w wieku 26 lat można od 2 lat starać się o dziecko. Zamiast się skupić na życiu i przyjemnosciach

Gość gość
Koleżance brak poczucia humoru.

Gość gość
17.27 nie umiesz odpuscic nawet takiego delikatnego tematu?tylko musisz te swoje brednie plesc?sa granice smieszkowanua nawet na kafe.

Gość gość
Uraziłaś i to bardzo. Gdyby to trafiło na mnie i byś mnie nie przeprosiła, już byś nie była moją koleżanką. Wydaje mi si ę, że ona też już nie jest twoją koleżanką, pozostanie jedynie znajomą, bo na pewno kolegować to się już z tobą nie będzie.

Gość gość
Moja bratowa 4 lata po slubie nie zachodziła w ciąże. Przyszłą do pracy młoda stażystka, która do nie prosto z mostu powiedziała, to na co ty czekasz. Przecież masz 30 lat. W tej chwili już jest w 10 tygodniu, tylko nikomu nie mówi.

Gość gość
Jesteś głupia i w dodatku bezczelna!! Chciałaś jej pokazać jaka jesteś super. Ja taką koleżankę jak ty bym olała na wieki wieków. Dobrze, że ci w pysk nie wymalowała. Skoro ona chce być matką, to nią będzie prędzej czy później. Ja też jestem w ciąży jakby co.

Gość gość
A gdybyś straciła swoją ciążę, łatwo przyjęłabyś pocieszenie "nie każdy musi urodzić"?

Gość gość
Kup cos dobrego, slodkiego i przeproś. Ciaza lubi spokój, wiec niech się kolezanka przestanie stresować, i szybko zajdzie. Poza tym napisałaś niewłaściwie tytuł tematu, bo koleżanka NIE JEST bezpłodna. Nie dowalaj jej za plecami, czyli na forum.

Gość gość
Chyba jednak jesteś złośliwa z natury. Uważaj, Los lubi ukarać takie osoby.