Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Depresja poporodowa

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam takie pytanie czy to moga byc objawy depresji poporodowej. Zajmuje sie swoja corka prawie 2 latka niby nic jej nie brakuje wszystko kupuje ale ciagle mam tajie wrazenie ze to obce dziecko jakbym byla tylko jego opiekunka. Po porodzie nie mialam wsparcia partnwra wychodzil ciagle do kolegow na piwo nie pomagal mi przy dziecku po 4 miesiacach zostawilam go i wprowadzilam sie do moich rodzicow ktorzy na samym poczatku mi pomogli i ten stan jakby minal ale teraz znowu go idczuwam od jakiegos czasu bo zaczely siw ciagle klotnie z nimi o to ze pomagaja mi tez finansowo gdyz mi nie starcza samej na wszystko bo mam bardzo niskie alimenty w wysokosci 300zl i bylego dupka ktory nic oprocz tych 300 zl nie da nawet najmniejszego prezentu nie kupi mleka( mala jeszcze pij***ardzo je lubi ) czy innej rzeczy.

Gość gość
2 latek pijacy mleko modyfikowane? nie dziwie se ze facet ma wyj****e na ciebie :O

Gość gość
Nie potrzebuje jakis glupich komentarzy tylko porady. Duzo jest takich dzieci i co z tego jak lubi to czemu nie wkoncu po cos te mleka w sklepach sa.

Gość gość
porady? odstaw dziecko od chemicznego swinstwa. ale nie ma za co

Gość gość
Powinnaś jak najcześciej podawać żywność, a nie tak duzo Poić mlekim mm, juz powoli czas, zeby rezygnować z tego. Myśle, ze czas pomysleć o pracy. Czy masz depresje poporodowa? Trudno powiedzieć,

Gość gość
Jakos duzo dzieci jest na mleku modyfikowanym.i sie swietnie rozwijaja.

Gość gość
Ona je wszystko odkad skonczyla 6 msc tylko mleko pije po kolacji i idzie spac.

Gość gość
A jak spędzasz czas z mała? Depresja poporodowa to niechęć do dziecka, przytulania, okazywania czułości, niechęć do zajmowania sie nim, wykonywania czynności przy dziecku, a w bardzo zaawansowanych przypadkach nawet mysli o tym, by je pozbawić zycia:( Zgłoś sie po 500 plus i pomysł o pracy,

Gość gość
Ludzie temat jest o deprwsji poporodwej a nie o mleku modyfikowanym

Gość gość
a rozcinałaś kiedyś jelita zmarłego dziecka pijącego mm? no własnie ja taką "przyjemnosc" miałam i to jak były przegnite (truchło miało dzien) i nieszczelne to az prosilo o wpiertol wszystkim matkom ktore truja tym dzieci

Gość gość
To jak po kolacji to ok. Moze w twoim przypadku spędzenie kilku godzin w pracy pomoże, o ile miałabyś z kim zostawić córkę, bo wiem, ze to nie takie proste, ale z tego co piszesz to nie jest jakos drastyczny twoj stosunek do dziecka.

Gość gość
Najczesciej przytulam ja i sie z nia bawie ale nachodza mnie czasem takie dni ze nie chce jej i bym ja oddala lub nawet pozbawila.zycia niestety coraz czesviej tak mam i to nie jest wina dziecka ze jeat niegrzeczne czy cos bo jest bardzo grzeczna.

Gość gość
Truchło?:O to juz nie mogłaś napisać zmarłe dziecko?O a dla porównania rozcinalas dziecka karmionego piersią? Głupia jeSTES i siejesz ferment - wiesz ile kobiet nie karmi ze względów zdrowotnych lub przez dosłownie brak mleka w piersi? Co maja zrobić? zagłodzić dziecko?

Gość gość
To niedobrze, jesli miewasz takie drastyczne mysli. Poszukaj pomocy, psychologa na NFZ, psychiatry. Bo to nie żarty,

Gość gość
gość dziś tak truchło. truchło 1. posp. «o człowieku starym, niedołężnym» 2. daw. «ciało zmarłego» http://sjp.pwn.pl/sjp/tr***lo;2530842.html i tak rozcinalismy i te karmione piersią i te karmione modyfikowanym. porownania do weganskich dzieci i jedzących mieso tez mielismy. wnioski są jasne.

Gość gość
jak ktoś nie chce karmic piersią, bo mu sie nie chce to tego mleka miec nie bedzie., osrodek zarządzania produkcją pokarmu jest w mozgu, a nie w piersiach.

Gość gość
Urodzilam za wczesnie i nie mialam.pokarmu wiec siw nie wypowiadaj na ten temat jesli siw nie znasz probiwalam kupilam laktator i probowalam ale dziecko plakalo z glodu co mialam zeobic zaglodzic je a poza tym polozne tez do mnie przychodzily nie raz i sprawdzaly az wkoncu daly siw na spokoj i powiedzialy ze nie bede miec i dawaly mi mleko w buteleczkach.

Gość gość
Ale miliony dzieci sa karmione mm i jakos zyja i nikt tego mleka nie wycofuje jest dalej w sklapach. A te karmione piersia co nie smierdzialy tylko karmione mm

Gość gość
Ludzie wy zamiast pomoc tej dziewczynie to zaczeliscie walke jak karmi dziecko czy kp czy mm.

Gość gość
Po ci niektorzy siw wypowiadaja jeali nie pomagacie tej kobiecie tylko ja dolujecie gorzej.

Gość gość
a co my ? psychiatrzy? w pixeli internetowych wrozymy? niech pojdzie do specjalisty, a nie tylko sie chwali ze 2 letniemu dziecku organizm truje chemią :o

Gość gość
Napisałam wczoraj dziewczynie, zeby zgłosiła sie do psychiatry/psychologa. I złóż wniosek o 500, masz zasadzone alimenty? Jesli tak, to dobrze, bo teraz trzeba mieć ten dokument; to wczoraj pisałam; autorko poszukaj sobie tez forum kobiet z takim problemem, bo na pewno jakies forum, tam mozesz sie wygadać, ale nie omijaj wizyty u specjalisty.