Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku wasze dzieci zaczęły jeździć na wakacje do rodziny

Polecane posty

Gość gość

Moja np ma 5 lat i w piątek jedzie w zasadzie do prababci bo tam będzie moje dużo młodsze kuzynostwo. Oczywiście rodzina męża mnie zjechała że to za wcześnie. U was kiedy się zaczęło?

Gość gość
Wcale, niestety mam okropną podłą rodzinę, która nie jest rodzinna ani gościnna :( Ja bym ich chętnie zapraszała do siebie ale wtedy kończy się to plotkami, krytykowaniem domu, moich zwyczajów, mojego życia, wyglądu.

Gość gość
Dziadkowie zaczęli zabierać dzieciaki na wakacje koło 3 roku życia.

Gość gość
U mnie zaraz szwagierka dogadała że moja córka jest za mała a my się chcemy jej pozbyć. Że będzie płakać i tęsknić za nami. A córcia już doczekać się nie może.

Gość gość
Ja sama zaczęłam zostawac u babci na wsi jak miałam 5lat. Pierwszy raz na miesiąc tam byłam. Pamiętam, że bardzo tęskni łam, ale mi się podobało. Wtedy nie było nawet telefonu. Mój 5 letni synek nigdy nigdzie nie był nawet na jedną noc. Słowa dziadków "on jest jeszcze za malutki " powtarzane od zawsze spowodowały, że on się boi, a i dziadkowie ani jedni ani drudzy nie są chętni. O dalszej rodzinie nawet nie myślę.

Gość gość
Około 4 roku życia, na cały miesiąc.

Gość gość
W wieku 5 lat corka pojechala pierwszy raz na 4 tygodnie do dziadkow. Dzielilo nas 1500km. Bardzo zadowolona byla, wiadomo ze dziadkowie rozpieszczaja na maksa i pozwalaja na wszystko ;) :D Smutna nie byla ale wiem ze pod koniec juz bardzo tesknila bo nawet nie chciala z nami przez skypa rozmawiac, bala sie ze ze sie rozplacze, a jak po nia przyjechalismy to sie przez 2 dni od nas nie odklejala :D Od tego czasu jezdzi co rok, mniej wicej na 4-5 tygodni i za kazdym razem scenariusz sie powtarza : nie moze sie wyjadzdu do babci doczekac, na miejscu bawi sie super i zadowolona na maksa, ale zawsze ostatni tydzien juz teskni (i my tez) i nie moze sie naszego przyjazdu doczekac :)