Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znam osobe która nie ma ubezpieczenia zdrowotnego..niezly szok.

Polecane posty

Gość gość

zyje bez ubezpieczenia zdrowotnego,pracuje dorywczo i nie ma zadnych skladek do emerytury.to jest dopiero tragedia.i to dorosla osoba.

Gość gość
skoro pracuje dorywczo to musi miec odprowadzane zdrowotne chyba ze pracuje na umowe o dzielo, albo moze sama ubezpiecza sie do zdrowonego

Gość gość
Maja ubezpieczenia a i tak umierają na raka, muszą uzbierać 500 tys bo NFZ nie finansuje im leczenia raka mimo ze płacili składki, ciebie tez to może spotkać autorko

Gość gość
nie ,,ta osoba nie ma ubezpieczenia bo mi sie przyznala do tego. to straszne ,że sa takie osoby.to prawdziwa patologia.

Gość gość
Też nie miałam. Teraz mam i co z tego. Nie zdarzyło mi się korzystać. Do lekarza i tak tylko prywatnie, z tego ubezpieczenia i tak się nie da skorzystać chyba, że będę miała wypadek na ulicy.. Jakbym miała wybór, to wolałabym nie płacić, to samo z resztą składek.

Gość gość
Kiedy miałam umowę o dzieło też nie miałam ubezpieczenia, teraz mam zlecenie . I to nie jest wina tej osoby ale systemu.

Gość gość
Patologia jest to ze zony nie płacą za siebie składki a są podczepione pod ubezpieczenie męża, mimo ze de facto za siebie składki NFZ nie płacą i to jest chore i patologiczne. Nie płacą składki, a ubezpieczone są! Czyli wystarczy wyjść za maz za faceta który jest ubezpieczony i ma się zaraz ubezpieczenie mimo ze nie płaci się składki!!! Chory system! A inna osoba nie ma małżonka i nie ma ubezpieczenia mimo ze nie płaci składki tak samo jak jej nie płaci osoba co nie pracuje ale różni się tylko tym ze ma małżonka!!! Chore!!!! Czemu za to się w końcu nie wezmą? Albo ubezpieczyc wszystkich albo zabrać ubezpieczenie nie pracującym żonom nie placacym za siebie składki!!!

Gość Host
jaki szok?A co to jakaś staruszka ,schorowana,biegająca do szpitala? Ja nie miałem przez 8 lat i nie potrzebowałem.Ubezpieczenie to jest potrzebne tam gdzie wykonuje się ryzykowną pracę

Gość gość
Ja nie mam od 11 lat i żyję

Gość gość
host ty matole co ty gadasz? byle wyrostek albo zlamanie nogi i ręki,choroba jakas powazna i operacja i koniec..dno wtedy.a ty gadasz takie bzdety.

Gość gość
ale dlaczego sie nie ubezpieczycie w urzedzie pracy jesli nie macie legalnej ?albo nie placicie sobie ubezpieczenia sami?nie rozumiem tego.

Gość GrażkaFolak
A ja znam wielu takich ludzi i to nie ich wina tylko naszego rządu i pracodawców, którzy chcą na każdym pracowniku oszczędzać. http://biebrza.podlasie.pl/

Gość gość
Już si€ za to wzięli, od 2018 ubezpieczenie zdrowotne będzie dla wszystkich. Nawet dla bezrobotnych nie zarejestrowanych w UP

Gość gość
Autor to chyba realiow zycia i pracy w polsce nie zna.mnostwo ludzi tak latami pracuje na smieciowkach.pal licho ubezpieczenie ale nie liczy im sie staz pracy ani urlopu ani nic,dziwie sie ze Pis sie za to wkoncu nie weznie.

Gość gość
nieprawda ze od 2018 ubezpieczenie zdrowotne bedzie dla wszystkich.to totalna bzdura. ostatnio byl kongres pisu i kaczynski sie z tego ze beda likwidowac nfz wycofal. nie pleccie bzdur ,że kazdy bedzie ubezpieczony bo to klamstwo. to znaczy ze kazdy kto trafi do szpitala z wyrostkim lub z wypadku to mimo braku ubezpieczenia nie bedzie placil za te operacje?chyba jaja se robicie.

Gość Host
@gość dziś łomatko,biedulka,jaka narażona,na wyrostki,pierdostki i jaka wiecznie połamana.Ano tak,rozumie,pewnie łazisz po drzewach ,uprawiasz sporty extremalne albo żresz jaką chemię i wiecznie chorujesz od tego,no bo reklamy tylko do tego zachęcają!

Gość gość
Nie mogę się zarejestrować w urzędzie, bo mam umowę o dzieło. A opłacić nie jestem w stanie, bo nie starcza mi na życie, nie mówiąc o innych wydatkach

Gość gość
W up teoretycznie rejestruje się osoba, która chce podjąć pracę. To nie jest tylko darmowa ubezpieczalnia. Jak ktoś nie chce, żeby mu zwracali gitarę posyłając przymusowo na rozmowy to po co ma zajmować miejsce. Ubezpieczenie we własnym zakresie to jakieś 300 czy 400 zł, jak ktoś żyje bez legalnego zatrudnienia, to raczej się na to nie skusi. W USA chyba większość ludzi nie ma żadnego ubezpieczenia..

Gość gość
Wiele jest grup uprzywilejowanych, które nie płacą składki albo płacą grosze, a ubezpieczenie mają. I to jest chore. Przykłady: - nie pracujące zony co nie płacą za siebie składki a ubezpieczenie maja na męża, mimo ze w ogóle za siebie nie płacą!! - ubezpieczeni w krusie płacą jakies śmieszne grosze - mordercy w więzieniach maja darmowe leczenie! - księża i zakonnicy płacą jakies grosze typu 60 zł co miesiąc -rencisci w tym wielu z lewymi rentami co widać po tym ze mimo renty jeszcze pracują i to na kilku etatach tez maja darmowe NFZ! - pijaki, menele, bezdomni itp maja darmowe ubezpieczenia w mopsie! To tylko parę przykładów. Nie płacą składki a są ubezpieczeni. Czemu wiec wszystkich Polakow nie ubezpieczyc ???

Gość gość
Krus To 400zł miesięcznie za osobę więc wcale to nie jest mało jak na osobę nie pracująca,

Gość gość
i po co tak chwalicie ten caly pis? w zyciu nie wprowadza tego w zycie..tylko tak gadali.. niestety wszyscy w to wierzą..

Gość gość
Krus to 400 zł miesięcznie?! Chyba kwartalnie :D Ja uważam że ten system ubezpieczeń to zbdura, patrząc właśnie na to ile kosztuje obsługa tego systemu przez KRUS, ZUS, PUP, MOPS i inne instytucje które pozwalają się ubezpieczyć, na jedno by wyszło dając po prostu wszystkim bez żadnych papierków dostęp do leczenia. Zwlaszcza patrząc na to ile osób rejestruje się w PUP tylko po to żeby mieć ubezpieczenie a cala ich obsługa tak jakby chcieli znaleźć pracę również kosztuje.

Gość gość
zrozumcie kretyni ,że nigdy nie bedzie tak jak pis obiecywal. nigdy nie bedzie tak ,że wszyscy beda ubezpieczeni.nigdy.

Gość gość
Nigdy nie mów nigdy

Gość gość
chore to

Gość gość
przeciez teraz kazdy ma ubezpieczenie .

Gość gość
Autorko/autorze tematu, ile lat ma ta osoba?

Gość gość
Ta osoba ma juz 29 lat wiec stara jest

Gość gość
Stara to jest twoja matka, która cie wys\rala

Gość gość
Masakra