Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test ciążowy

Polecane posty

Gość gość

Dzien dobry, Może zacznę od samego początku. Od ponad roku zmagalam się z zaburzeniami odżywiania. Od dłuższego czasu jem normalnie i nie prowokuje wymiotów. Robię to dla siebie i związku bo widzę że partnera to bolało. Nie dziwię mu się. W miesiącu maj miałam dwa razy okres z czego tenie drugi byl dość dziwny. Jednak test w czerwcu był negatywny i czekałam na drugi okres i nic. Postanowiłam udać się do ginekologa. Opisałem problem a jeszcze z rana przed wyjazdem kontrolne wykonałam test i był również negatywny. Pani doktor nie zauważyła objawów ciążowych i przypisała mi Duphaston po 1 tabletce na 10dni by wywolac okres. Po skończeniu leku oddczekałam dzień po zakończeniu terapii i dopiero drugiego dnia bez lęku zrobiłam test czyli dziś. W sumie wykonałam dwa. Oba wyszły wyraźnie pozytywne. Boję się że leki mogły zakładać wynik ale niby nie powinny. Prawda? Dzień po testach płytkowych zrobiłam test na beta HCG z krwi. Wyszło mi: 2857 mIU/mL. Według ich wyznacznika jest to 6 tydzień. Ale fizycznie jest to niemożliwe. Boję się że to będzie jakaś wada genetyczna. Czy może jednak lek który nie powinien zaklamywac wyniku zwłaszcza po 3 dniach od odstawienia coś zadziałał. A może to ciąża blizniacza? Ze strony partnera istnieje taka ewentualność. Trochę się boję ale na usg wedlug moich wyliczeń z 3 max 4 tygodniem nie ma sensu iść.

Gość gość
Moze byc ciaza blizniacza duze jest prawdopodobienstwo ja bym tak sie sugerowala lek duphaston nawpewno nie zaszkodzi moze jedynie podtrzymac ciążę i wyniku falszywego na pewno nie dał

Gość gość
jestes w ciazy

Gość gość
A bóle w dole brzucha, zawroty głowy, ciągle silniejsze uczucie zimna oraz wysypka na powiekach takie drobne czerwone kropki to coś poważnego? Bo to że mdli, bola piersi i jestem zmęczona to wiem że przeważnie podstawa.

Gość gość
Za dlugie. Nie chce mi sie czytac.