Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

toksyczne relacje nie są często jakieś tragicznie złe

Polecane posty

Gość gość

na swój sposób człowiek może się wręcz cieszyć z ich skutków. Jednak najlepiej się je wspomina jak już jest po nich,jak zaczęło się coś nowego bardziej normalnego.

Gość gość
Nie są złe? No proszę Cię. Są złe i krzywdzące. Można czegoś się nauczyć, zrewidować własne podejście,ale nie oznacza to braku krzywdy

Gość gość
Nie ma nic gorszego niz zycie obok toksycznych rodziców.

Gość gość
krzywda jest,zwłaszcza jeżeli nie przerwą się w jakimś momencie,ale jakaś radość,że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło też jest często,tym one się różnią od sadomasochistycznych,że przynajmniej na początku to nie jest jednoznaczne,z dystansu takich ludzi wspominać to jest najlepsze co może być dla ciebie i dla nich

Gość gość
Krzywda jest krzywda bez względu na to czy i jakie wnioski wyciągniesz. To inna para kaloszy niż toksyczność ,sama w sobie, relacji. Co Cię nie zabije to Cię wzmocni? No nie wiem. Co Cię nie zabije,to Cię przeczołga i może czegoś nauczy

Gość gość
nawet nie chodzi o jakieś co cię nie zabije to cię wzmocni,ale również nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

Gość gość
mówię o czymś takim,że masz czegoś dosyć,ale mogło być gorzej,jednak wszystko zbiega się w tym punkcie,że najlepiej takiej chwile wspomina się z dystansu,ciesząc się,że już nie wrócą

Gość gość
Dla Ciebie to wszystko jest chyba toksyczne Jarek. Powiedz mi, czy Ciebie w tym Twoim życiu w ogóle coś cieszy? Nie lepiej palnąć sobie w łeb, mając takie podejście krytyczne do wszystkiego? Byłoby wtedy po całej tej toksyczności :D :P Hmm?

Gość gość
nie jestem Jarek

Gość gość
A jeśli nie Jarek to kto w takim razie? To i tak akurat nie ma znaczenia. Napisałam, co myślę.

Gość gość
cieszy mnie jak mam święty spokój od toksycznych ludzi,nawet z łezką w oku ich wspominam

Gość gość
Ale przecież na tym polega życie. Na życiu wśród innych ludzi. Toksyczni ludzie są wszędzie. Może nawet sam jesteś toksyczny. Jesteś introwertykiem?

Gość gość
Chyba jesteś z deka p*****lnięta skoro piszesz po imieniu do obcych gości na forum. Nie sądzisz? Czy to norma u ciebie?

Gość gość
jestem introwertykiem,to,że są wszędzie nie znaczy,że powinni prześladować innych,o innym podejściu do życia,toksyczne relacje powinny się przecinać a nie nakręcać

Gość gość
16:29 Piszę do Autora. Zapomniałam się tylko upewnić czy to jego temat, pytając o imię, tak jak on zapomniał się podpisać imieniem, ale to pewnie on ;)

Gość gość
tak jestem Jarek