Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Spoznia mi się okres. Wykonałam już 3 testy i wszystkie wyszły negatywnie. Dodam ze w trakcie ostatniego cyklu prawdopodobnie przeszlam zapalenie pecherza. Czy mimo to powinnam miec obawy ze to jednak ciaza? smutas.gif

Gość Cleo1976
To zależy,o ile Ci się ten okres spóźnia.Jeżeli mniej,niż 7 dni lub jeśli od niezabezpieczonego stosunku upłynęło mniej niż 14 dni-testy mogą być fałszywie negatywne.Tzn.nie wykrywać ciąży,która faktycznie istnieje.Dlatego najlepiej pierwszy test wykonać 2 tygodnie po stosunku.I powtórzyć go dla pewności 4 dni później-i ponownie 3 dni później.Ten trzeci będzie wiarygodny prawie w 100%.

Gość gość
Kiedy się bzykałaś?

Gość gość
Od 10 czerwca do 15 to dni w ktorych moglo do czegos dojsc. Okres spoznia mi sie 5 dni :/

Test z moczu powinien być wiarygodny, gdyż robi się go w dzień spodziewanej miesiączki. Jak chcesz być pewna zrób test z krwi Beta HCG, który się robi 10 dni po spodziewanym terminie miesiączki.

Gość gość
Czy ta przebyta infekcja prawdopodobnie zrobila taki zamęt w moim organizmie? Nie bralam zadnych lekow ale pocieszam sie tym, ze jednak wykonalam te 3 testy i oba sa negatywne

Gość gość
Mi testy wyszły dopiero 8 dni po spodziewane @ co się okazało że zaszlam w ciążę 25 dc :)

Gość gość
Kurcze, denerwuje sie teraz :/ jak okres dalej sie nie pojawi to zrobie kolejny test choc mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby

Gość gość
najlepiej idź od razu na betę.

Gość gość
Wlasnie aktualnie nie mam w najblizszym momencie takiej mozliwosci :/