Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mięśniaki macicy pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Mam 21 lat, urodziłam 10 msc temu naturalnie. Czy to możliwe ze powstały mi mięśniaki? Jutro idę do lekarza. Ale znajoma położna powiedziała ze prawdopodobnie przy moich objawach to mięśniaki. Objawy : sluz z krwia, przedluzajace się miesiaczki- w dodatku bardzo obfite i bolesne, uczucie ciężkości na brzuchu-zwłaszcza w dole, bóle pleców w dolnym odcinku. Co o tym sadzicie?

Gość gość
Mięśniaki bardzo często nie dają zadnych objawów, ja mam ponad 10 lat duże miesniaki i zero objawów, w ciąży mnie straszyli a donosilam bez problemu, idź do lekarza a szukasz porady na forum

Gość gość
Ja mam małe mięśniaki. Jedną ciążę poroniłam (nie wiem czy przez to), drugie dziecko urodziłam w 35 tc. Jak są małe to tylko się je obserwuje. Ciesz się, że masz ju ż dziecko.

Gość gość
Wiem jutro idę do lekarza. Poprostu bardzo się denerwuje, wiecie, mam małe dziecko, chciałabym mieć kolejne ...

Gość gość
jedno juz masz wiec nie dramatyzuj, sa kobiety ktore wogole nie moga zajsc w ciaze albo donosic

Gość gość
Co ja ma obchodzic inna kobieta a ona ma się cieszyc,bo jedno dziecko juz ma. Sorry,debilne argumenty. Autorka pyta,ty komentujesz nie na temat ostatni gościu.

Gość gość
Ciesze się z jednego dziecka i współczuję innym kobietom które wogole nie mogą mieć dzieci. To nie zmienia faktu że chce mieć jeszcze dzieci. Marzyłam o dużej rodzinie. A więc tak, mam 7 miesniakow macicy... na szczęście są małe...

Gość gość
Ja mialam 2 duze.Bylam operowana z rozcieciem jamy macicy .Po 2 latach od operacji urodzilam corke

Gość gość
Dziś właśnie byłam z wizytą u lekarza. Mięśniak urósł do 8 cm. Wcześniej miał 5 cm. Właściwie to mam całą macicę mięśniakowatą. Lekarz zasugerował radykalne posunięcie. Zdecydowałam się jednak na Esmye. Nie chcę tracić macicy. Jestem jeszcze młoda. Dzieci nie mam. Wyciąć zawsze przecież można.

Gość gość
Pamiętaj tylko, że żeby esmya miała sens to po kuracji pomniejszone miesniaki i tak trzeba wyciąć, w przeciwnym wypadku prawdopodobnie szybko znów urosną. Powodzenia autorko, trzymam kciuki

Gość gość
2017.10.10 Przecież po usunięciu i tak odrosną. One nie znikną, pojawia się za jakiś czas.