Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Waże 85kg . Chjce zajść w ciąże

Polecane posty

Gość gość

Witam. mam 167cm i waże 85kg czy uda mi sie zajść w ciąże?

Gość gość
udac sie uda, ale lepiej najpierw schudnij, bo to bedzie nie tylko męczarnia dla ciebie, ale i dla dziecka

Gość gość
czemu meczarnia?

Gość gość
Bo bedziesz wazyla 139 kg

Gość gość
daj spokoj kregsolup c***eknie a kolana wysiada

Gość gość
no a jak przytyje tylko 8kg w ciaży?

Gość gość
Nie przejmuj się.

Gość gość
ale ile ważyłyscie zachodzac w ciaże?

Gość gość
172 65kg.

Gość gość
173 cm 65 kg

Gość gość
Ja zaszłam w ciąże będąc otyła (90kg 170cm). Kolana nie wysiadły, plecy nie bolały, nogi nie puchły, nie miałam mdłości, nadciśnienia,wyniku dobre. Teraz waże ok 60kg, może kiedyś jeszcze wyjdzie mi ta moja otyłość z tamtych czasów.

Gość gość
Ja ważyłam 52 kilo zachodząc w ciążę, w 38 tygodniu ważyłam równe 60.

Najlepiej starać się o dziecko w momencie, kiedy nasza waga jest w normie. Zależy od kobiety, bo miałam koleżanki z nadwagą, które ciąże przechodziły świetnie, a te które wagę miały raczej w normie, zdecydowanie gorzej. Takie obciążenie dla stawów przy ciąży może nie być bolesne, ale na stare lata się odezwać. Może powinnaś przed ciążą nie przechodzić na dietę, ale po prostu lepiej się odżywiać, o regularnych porach, zdrowo i ograniczyć cukier i tłuszcze? To na pewno wyjdzie na zdrowie nie tylko Tobie, ale i małemu :)

Gość gość
Ja jestem szczupla, a w ciazy mam problemy z nadcisnieniem. Po porodzie wszystko przechodzilo i bylo ok. Nie mam pijecia dlaczego

Gość gość
Ja startowalam z wagą 85kg i 170cm. W ciąży cukrzyca ale waga nie miała na to wpływu bo wszyscy w rodzinie chorują- obyło się bez insuliny. Przytulam tykko 6kg. Poza tym nic nie bolało, samopoczucie super. Po ciąży w ciągu miesiąca doszłam do wagi 75kg . Niby lepiej ale się da. Teraz 10lat później mam wagę 90 i też staram się o dziecko. Często spada na mnie wiadro pomyj za nadwage ale taka juz jestem. Jestem zdrowa, wbrew pozorom wysportowana, stawy zdrow, wyniki dobre. Przykro mi za ocenianie po wyglądzie ale taka natura maluczkich. Nie patrz na innych tylko na siebie. Nikt z twoim życiem żyć nie będzie. Powodzenia

Gość gość
Jestem w 31 tyg ciąży, waga początkowa to 95 kg 172 cm. Teraz waga 96, dziecko ok, samopoczucie też. Lekka niedokrwistość, poza tym wyniki w normie. To moja 2 ciąża. W 1 miałam na start 84 kg, przytyłam do 98, ważyłam się w dniu porodu. Nie miej oporów przed ciążą, tylko zdrowo sie odżywiaj i dbaj o ruch. Powodzenia

Gość gość
170cm waga przed ciaza 98kg obecnie 21tc i waga 101 z pierwsza ciaza startowalam z 99i skonczylam z 107kg kregoslup kolana i stawy w ogole nie daly o sobie znac ciaze przechodzilam i przechodze ksiazkowo

Gość gość
Ja zachodząc w ciążę ważyłam 90kg przy wzroście 176cm. Przy porodzie ważyłam 103kg. Wiem, że byłam otyła, ale bez jaj - kompletnie w niczym mi ta waga nie przeszkadzała. Nic mi nie siadło, nic nie strzeliło. Od lekarza prowadzącego ciążę też nic nie usłyszałam na temat mojej wagi. Teraz jestem 5 m-cy po porodzie. Urodziłam zupełnie zdrowego ślicznego chłopca, poród trwał 40 minut, a całą ciążę wspominam z utęsknieniem, bo w ogóle ta waga mi nie dokuczała. Teraz ważę już 83 kg i odchudzam się dalej, ale tylko dlatego, by móc kupować ciuchy takie jakie mi się podobają, a nie takie, w które się zmieszczę :D Autorko. Nadwaga czy otyłość nie przeszkadzają w zajściu w ciążę. Niczym się nie przejmuj. Uwierz, że schudniesz po ciąży, bo będziesz chciała być zdrowsza by długo żyć dla swojego dziecka, i piękniejsza, by dziecko nie wstydziło się mamuśki przed dzieciakami w szkole :D Wiem po sobie :D

Gość gość
Czemu ma ci sie nie udac? I grubsze zachodza. Niekoniecznie musisz przytyc, ja w ciaze zaszlam wazac 84, skonczylam z taka sama waga , wymioty i ciagla zgaga zrobily swoje.

Gość gość
Moja dobra kolezanka waży sto parę kilo i jest teraz w zdrowej ciąży :) powodzenia

Gość gość
tu autorka dzieki za wpisy :)

Gość gość
Też bym polecała zrzucić trochę, dla własnego zdrowia. Sama zaszłam w pierwszą ciążę z podobną wagą (trochę mniej kilo ale i mniej wzrostu). A to i tak było po zrzuceniu, nie spodziewałam się że tak szybko zajdę, przy pierwszym cyklu i liczyłam na to że będzie waga bliższa prawidłowej- mogłam po prostu poczekać. Pilnowałam w ciąży diety, zresztą na początku niewiele mogłam jeść, przytyłam ledwie 7 kg do 8 mca, ale przez ostatnie 6 tyg- 10. Czułam się i wyglądałam fatalnie, wyszły stare urazy kolan, kręgosłup bolał bardzo, było mi ciężko, duszno... Wiem że większość kobiet na finiszu ma dość, ale mam porównanie z drugą ciążą w którą zaszłam przy prawidłowej, bliżej dolnej granicy, wadze, przytyłam więcej (również dużo puchnąc) i mimo wszystko było lżej.

Gość gość
W ogole zaraz wyjdzie, ze tylko chorobliwa otylosc gwarantuje zdrowa ciaze i pomyslnosc do konca zycia :D cale kafe U mnie w rodzinie grubi faceci tyle wazacy (100-110kg na 180-190) jednak to odczuwają i doszli do punktu gdzie zaczeli sie odchudzac. No coz, pewnie sa glupi i nie rozumieja, ze ta waga to oznaka wysportowania. A Wam wszystkim zwyczajnie wspolczuje lenistwa, ze nie chce sie Wam poswiecic troche pracy na zrzucenie balastu. Dziecko to o wiele wiecej poswiecen a skoro nie chcecie mu zapewnic zdrowej, energicznej i dlugo zyjacej matki to nic procz wspolczucia nie zostaje.

Gość gość
"tylko zdrowo sie odżywiaj i dbaj o ruch." Jakby to potrafiła to by była chudsza PRZED ciążą... Przecież by taką wagę utrzymac to trzeba o wiele więcej kcal dostarczać niż to co uznaje się za zdrowe.

Gość gość
Tez mam takie wrażenie czytając ten temat.. przyklaskujecie sobie wzajemnie zamiast wylać na głowę wiadro wody. Naprawdę dla was waga 95 kg to nic takiego? Przecież to zapasiona dziewczyna i mówcie sobie co chcecie ale taka jest prawda. Najpierw weź się za siebie

Gość gość
Gościu z 1:05 - to samo sobie pomyślałam. Niech jeszcze palą papierosy, to już na 100% urodzą olimpijczyka i noblistę, a same będą żyły 200 lat.

Gość gość
Czy z taką waga można podobać się mężczyźnie?:-(

Gość gość
Chyba można. Oglądałam ostatnio film o kobiecie, która ważyła ponad 250 kg i znalazła faceta, mimo chorobliwej otyłości i dwójki dzieci. Mało tego, już w trakcie programu rozeszła się z nim i znalazła kolejnego.

Gość gość
spox, godżilla też miała dziecko

Gość gość
Każda kobieta inaczej przechodzi ciążę, to, że jest otyła nie oznacza odrazu, że wysiada jej stawy i będzie miała cukrzycę.