Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tygrysica w kropki

Jak przejść z wychowawczego na l4 w drugiej ciąży żeby nie pojawiać w pracy?

Polecane posty

Gość Tygrysica w kropki

Nienawidzę pracy w której jestem i chcę iść na urlop wychowawczy jak najszybciej i na nim zajść w ciążę. Na razie nie chcę rezygnować z tej pracy -bez problemu dostałabym inną ale chcę się starać o następną dzidzię i nie chcę w nowej pracy od razu zaczynać ciążą. Jak zrobić żeby iść na urlop wychowawczy, później na l4 ciążowe a następnie na macierzyński nie pojawiając się w pracy ani dnia? Jak jest kalkulowany zasiłek macierzyński a jak wypłata na l4? Potrzebuję dokładnej, sprawdzonej informacji

Gość gość
bierzesz L4

Gość gość
prosto: 1. składasz wniosek o wychowawczy, 2. składasz wniosek o zakończenie wychowawczego, 3. przedkładasz chorobowe.

Gość gość
ja czytałam, że jak się zajdzie w ciążę na wychowawczym i bierze L4 to jest ona bezpłatne

Gość gość
Nie prawda jest płatne. Sa Ma miałam taką sytuację. Byłam na wychowawczym zaszła w ciążę. Napisałam podanie z 30 dniowym wyprzedzeniem o powrót do pracy. W dniu kiedy miałam się stawić przyniosłam l4. Tylko ja powiedziałam pracodawcy dając podanie że idę na l4 aby mógł kogoś dać na moje miejsce.

Gość Tygrysica w kropki
Czyli jak dokladnie mam to zrobic? 1 wziac urlop np. Od 1 sierpnia pozniej wziac l4 na nastepna ciaze np. Od 1 wrzesnia nastepnie zlozyc podanie z 30 dniowym wyprzedzeniem ze wracam I to zwolnienie, ktore wzielam we wrzesniu(lub nastepne, bo lekarze wupisuja co miesiac nowe) bedzie wazne?

Gość gość
L4 trzeba dostarczyć w ciągu 7 dni do pracy . Nie mozna pózniej

Gość gość
Oszustki

Gość gość
ale jesteś ciężko myśląca. Jesteś na wychowawczym. Zachodzisz w ciąze. Składasz wniosek o przerwanie urlopu zmin. 30 dniowy wyprzedzeniem. Nie musi być 1 dnia miesiąca np. W poniedziałek 10 sierpnia składasz wniosek o przerwanie wyvhowawczego z dniem 9 września, 15 września czy 30 września. I następnego dnia przynosisz zwolnienie. Czyli od 10 września, 16 września itd.

Gość gość
nie następnego, tylko tego samego, czyli np 9 wrzesnia a nie 10 jak piszesz... gdyby przyniosła od 10, to 9 szef mógłby jej dać wypowiedzenie.

Gość gość
Patolka i złodziejka