Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Witaminy dla kobiet w ciąży a biegunki.

Polecane posty

Gość gość

Czy komuś się to zdarzyło? Biegunki po witaminach? Teraz biorę tylko kwas foliowy. Najpierw brałam pregna plus i miałam biegunki, zrobiłam przerwę wszystko wróciło do normy, i potem brałam dalej te witaminy i znowu to samo. Zmieniłam na MAMA DHA bo nie ma w składzie żelaza ale biegunka znowu się pojawiła, zrobiłam przerwę i spokój a potem brałam i znów to samo. Czy ktoś miał podobnie? Lekarz kazał mi mimo wszystko brać witaminy. Przyznam się szczerze że od trzech dni nie biorę wszystko jest ok. Nie wiem co robić. Przepraszam za taki mało subtelny temat ale może ktoś miał podobnie?

Gość gość
Ja bralam 2 rozne suplementy i nie mialam biegunek.

Gość gość
A femibion?

Gość gość
Może Twój organizm nie potrzebuje więcej suplementacji i tak reaguje.

Gość gość
Ja tak miałam po magnezie. Moze jest tam za duza dawka? Nie zazywasz go dodatkowo?

Gość gość
Właśnie nie zażywam:o

Gość gość
Ja po pregna plus nic takiego nie mialam

Gość tosiaczek7321
Ja brałam przez 2 ciąże MamaDHA i żadnych podobnych objawów nie miałam. maleństwo bardzo dobrze się rozwijało także. Wszystko było ok. Moja znajoma teraz również jest w ciąży i też lekarz jej zalecił te witaminy przyjmować

Gość gość
Ja mam biegunki, ale bez bólów brzucha i nie są gwałtowne, od 14tc cały czas. Lekarz powiedział mi że większość kobiet ma zaparcia ale są kobiety które poprostu na zmiany hormonalne reagują przyspieszona perystaltykalą jelit i tyle. Jeśli nie boli Cię brzuch, nie obserwujesz krwi w kale, nie tracisz wagi to wystarczy uzupełniać płyny i nie stresować się tym bo gdy mi lekarz to powiedział ja się uspokoiłam i biegunki również złagodniały.

Gość gość
Próbuj inne, ja też na początku ciąży źle się czułam po tych różnych mieszankach, aż w końcu znalazłam takie które mi nie szkodzą DOPPELHERZ AKTIV, MAMA DLA KOBIET W CIĄŻY I KARMIĄCYCH, spróbuj może też tych

Gość gość
Ja też tak miałam po magnezie. W 12 tc byłam w szpitalu z bólami, poradzili bym brała magnez 4x dziennie. Po miesiącu tak mnie zaczęło czyścić, może dlatego też, że zmieniłam firmę tego suplementu. W każdym razie po tygodniu diety i innych prób zatrzymania biegunki, znalazłam coś o magnezie, zmniejszyłam do 2x dziennie i jak ręką odjął. Oprócz tego biorę Femibion 2 i wapń.

Spróbuj tabletek Folik Mama ja brałam go w dwóch ciążach i nie miałam po nim biegunki, a oprócz kwasu foliowego w składzie mają wszystkie niezbędne składniki dla prawidłowego rozwoju dziecka.

Gość wenaKL
ja w ciąży raczej miałam odwrotny efekt ;p ciągle męczyły mnie wzdęcia i zaparcia... a jak zjadłam coś tłustego to już była kaplica. Kilka dni z głowy. Lekarz mi kazał pić roztwór z dicopeg 10g który w sumie z tego co mówił wpływa w ogóle na poprawę pracy jelit - może spróbuj?

Gość gość
Polecam prenatal classic. Podstawowe najważniejsze witaminy.

Gość Gosiak00
Miałam podobnie po różnych suplementach. One często po prostu zawierają dużo zbędnych składników. Mój organizm zaczął tolerować dopiero Pregnę plus, brałam całą ciążę i biorę teraz podczas karmienia - żadnych skutków ubocznych. Zresztą - polecił mi mój ginekolog, a do niego akurat mam pełne zaufanie..

Gość Paulinka23
Ja też brałam pregne i zadnych skutkow ubocznych nie bylo. Może to się wiazalo z dieta? Pierwszy raz slyszalam, zeby ktos mial biegunke po suplementach...

Gość Doświadczonamama1
Zdarzają się takie nieprzyjemne skutki. Kiedyś przedawkowałam witaminę C - brałam 100 mg kilka razy dziennie. Skończyło się na mdłościach, biegunkach i krwawieniu z nosa. W czasie ciąży, jesteśmy szczególnie podatne na takie rzeczy. Najgorsze co można zrobić to mieszać. Nie wolno brać tysiąca różnych suplementów. Ale wiem, że takie błędy się zdarzają, bo sama miałam podobne pomysły - skoro jeden jest dobry, to czemu nie wziąć czterech, może lepiej zadziała? Bierz jeden sprawdzony. Ja z polecenia siostry biorę Prenatal Duo. I nie mam żadnych problemów czy niedoborów.

Gość gość
Tu autorka:-) te biegunki trwały jeszcze 4 tygodnie od założenia wątku, potem nastały zaparcia:-) 15.11 urodziłam cudnego synka i wszystko jest ok:-)

Gość gość
Ogólnie o biegunce w ciąży - http://stopbiegunce.pl/biegunka-w-ciazy/ Ja jestem zdania, że nie ma co kombinować - bierz sprawdzone leki. Sprawdź tylko na ulotce, czy na pewno możesz dany lek przyjmować. Wszystko powinno być w porządku.

Gość gość
Mi było niedobrze tez po jakiś witaminach, mdliło mnie bardzo. Nie wiem co mi w tamtych nie odpowiadało. Potem przeszłam na Mama dha premium + i było już dobrze, te zawierają niezbędne składniki. Brałam do porodu a potem jeszcze trochę jak karmiłam piersią.

Gość gość
W czasie ciąży też są metody na biegunkę, popatrz - http://stopbiegunce.pl/biegunka-w-ciazy/ Ale oczywiście - biegunka na tym etapie jest bardzo niebezpieczna. Jeśli coś ją generuje to lepiej ten produkt czymś zastąpić. Konsultujcie się z lekarzem - na bank wam coś konkretnego podpowie.

Gość gość
Ja przy biegunkach zawsze probiotyki stosuje - http://www.proviterol.pl/ one przeciwdziałają, wyregulowują mikroflorę w jelitach :)