Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trzy pokoje, dwoje dzieci JAK SIE POMIESCIC?

Polecane posty

Gość gość
Ha ha ha

Gość gość
Niektórzy nie rozumieją, że problem autorki to nie mały metraż, ale po prostu niefunkcjonalny rozkład mieszkania. 75 m na dwa poziomy to po niecałe 40 m na poziom. W takim lokum mieszka się jak w kominie. W zeszłym roku oglądaliśmy mieszkania, bo właśnie rozglądaliśmy się za czymś większym i widziałam takie coś, masakra. Zero przestrzeni i tylko latanie góra-dół. O wiele lepsze mniejsze mieszkanie jednokondygnacyjne, bo wtedy można o wiele wygodniej żyć.

Gość gość
Ja widziałam mieszkania 40 m na dwa poziomy i to była masakra. 75 na dwa jest ok a plusem jest to że cześć dzienna jest mocno oddzielona od nocnej i są rzeczywiście wydzielone strefy

Gość gość
Najmniejszy problem to gabinet bo w sypialni osoby dorosłe mniej przebywają niż dzieci i łatwo pogodzić obie funkcje. Większy problem jak dla mnie to 2 dzieci i 10 m2. Dzieci pokoje używają jak sypialni do nauki i do zabawy. Może wiec można spojrzeć na rzut góry i przesunąć ścianki np. Holu, łazienki i powiększyć ten pokój? Albo e w salonie wygospodarować miejsce do zabawy dla dzieci. Chodzi mi o to by popatrzeć szerzej niż tylko opcja kto z kim w pokoju. Powodzenia!

Gość gość
Tu autorka. Zgadzam się że 75 m na dwóch poziomach nie daje takiego poczucia przestrzeni ale ma gigantyczna zaletę - swój kameralny ogródek którego uwielbiam. Układ jak na 75 m jest całkiem fajny. Duży salon oddzielna mała kuchnia toaleta 2 pokoje garderoba i duża łazienka. Jeden pokój więcej i byłoby w ogóle ekstra. Zdecydowałam że maluch zostanie z nami w pokoju, biurko męża będzie w dziecięcym że starszakiem a jak niemowlak zacznie przesypiac noce przeniesiemy go do brata. Spokojnie damy radę a w przyszłości kupimy coś większego.

Gość gość
Zdecydowanie miejsce na zabawę już teraz jest w salonie który jest tak zorganizowany że jak mały idzie spać to cały jego bałagan ładuje w schowanych pudlach. Pokoje na piętrze są tak małe że mogą pełnić tylko funkcje sypialna, całe życie toczy się na dole i w ogrodzie latem. Dlatego nie chciałam też rezygnować z salonu

Gość gość
Ja mam male dzieci 2lata i 4lata i spokojnie miescimy sie w 2 pokojowym 40metrowym mieszkaniu. Dzieci sa male i nie chca same przebywac wiec i tak wszyscy siedzimy prawie caly czas w tym jednym pokoju. 75 metrow to kupa miejsca.

Gość gość
Ile metrów mają pomieszczenia? Bo coś kręcisz.

Gość gość
To do autorki.