Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamatka

Osobny pokój dla dziewczyny syna ?

Polecane posty

Gość mamamatka

Syn przyjeżdża z dziewczyną na urlop. Znamy się i jej rodziców i tu właśnie problem, ona jeszcze mieszka u nich, są delikatnie mówiąc, bardzo religijni, chociaż byli już nie raz na urlopie to nie jednak nie wiem, przygotować im spanie w jego pokoju, czy może lepiej oddzielnie ? Wiem, że to głupie, syn ma 30, ona 27 lat, mnie tam nic nie przeszkadza, chciałabym tylko uwzględnić jej rodziców, są trochę dziwni, żeby pózniej się nie nazywało, że musiała spać razem z nim w jednym łóżku, z drugiej strony, co ona może sobie pomyśleć, jak przygotuje drugie łóżko. Przyjeżdża do nas pierwszy raz chciałabym, żeby wszystko wypadło jak najlepiej.

Gość gość
są już tacy duzi, że ich wiek powinien rozwiać wszelkie wątpliwości równiez biorąc ich wiek pod uwage rodzicom jakby nic juz dfo tego :)

Gość gość
Taki dylemat mogłabyś mieć w przypadku dzieci 17-18 letnich.

Gość mamamatka
Nie chodzi mi o dzieci, tylko o jej rodziców, aż trudno uwierzyć, tyle lat na zachodzie, ona urodziła się już w Niemczech a takie konserwatywne poglądy. Nie chciałabym ich zranić.

Gość gość
Powinnaś zapytać syna jak urządzić im spanie. W Niemczech jest mnóstwo ludzi bardzo religijnych. Jesli jej rodzice wiedzą, że byli razem na wakacjach to pewnie domyślają się, że nie pojechali tam tylko w celu zwiedzania muzeum i jaskiń :)

Gość mamamatka
Niby tak, ale wiesz, na wczasach dostajesz jeden pokój i nie masz wyjścia, my mamy też dom i spokojnie wygospodaruje dla niej lokum. Chodzi o zasady, żeby się nie nazywało, że oficjalnie przyzwalamy na grzech.

Gość gość
Najlepiej bedzie, jak jej wynajmiesz pokoj w hotelu.

Gość gwoli wyjasnienia
Przygotuj dwa pokoje i powiedz im, ze do nich nalezy decyzja. Sa przeciez dorosli! W razie czego zawsze mozesz potem powiedziec, ze byly dwa pokoje :D

Gość gość
Przygotuj 2 łóżka w jednym pokoju i postaw płot ciemny.