Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamisia26

roznica wieku miedzy dziecmi

Polecane posty

Gość mamamisia26

witam :) jestem tutaj nowa i mam pytanie jaką macie różnicę miedzy swoimi dzieciaczkami ? obecnie jestem na początku II trymestru drugiej ciąży i mam 3 letniego syna i nie wiem jak synuś zaakceptuje rodzeństwo. napiszcie jak to u Was wyglada lub wygloadało. pozdawiam

Gość gość
Córeczka za miesiąc skończy 6 latek, synek w marcu skończył 3 latka a w listopadzie będziemy mieli trzeciego brzdąca:-)

Gość gość
To ja z postu wyżej. Córeczka gdy synek się urodził miała 2,5 roku. Cieszyła się, nie okazywała zazdrości bezpośrednio ale przyszedł regres w sprawach toaletowych. Była już odpieluchowana dawno a po narodzinach brata zaczęła załatwiać się do majtusi. Trwało to jakieś trzy miesiące, staraliśmy się okazywać jej dużo zrozumienia i miłości i jakoś przeszło. Poza tym córeczka była i jest troskliwą i czuła względem braciszka, czasem się pokłócą ale rzadko się to zdarza. Ogólnie są bardzo za sobą. Ważne żeby pamiętać że to starsze dziecko to ciągle malutkie dziecko.

Gość gość
Córka 10 skończy w grudniu i drugie urodzę w grudniu :)

Gość gość
U mnie jest 4 letni synek i 2,5 letnia córka. Syn miał 1,5 roku gdy urodziłam córkę, dziwił sie i chyba nie bardzo rozumiał całej sytuacji, ale zaakceptował siostrę od razu, był i jest bardzo opiekuńczy. Potrafią bardzo fajnie bawić sie razem, zgrzyty tez sie czasami zdarzają.

Gość gość
majtusi, corcia. pisz normalnie. jestes irytujaca.

Gość gość
Nio u mnie syneczek mia poltora roczku a ja jestem w ciazusi. Nie zesrajcie sie.

Gość gość
gość dziś ależ z Ciebie tuman!

Gość gość
13:37 fakt, nie da się ukryć:-)

Gość gość
Ojej jakie one sa slodko srajace :D

Gość gość
Autorko.Twoje starsze dziecko nie bd zazdrosne gdy po równo miłość rozlejesz na dwoje dzieci i każde bd czuło się Kochane. Życzę Ci tej mądrości aby nie faworyzowac żadnego.

Gość gość
Zaczyna się trolowanie. Spie/rda/lajcie z wątku, który was nie dotyczy pieprzone aborcjonalistki.

Gość gość
Dzieci są słodkie i kochane, jak Ci się coś nie podoba to idź na dyskusję ogólną, tam pasujesz jak ulał.

Gość gość
gość dziś majtusi, corcia. pisz normalnie. jestes irytujaca. He he he... Pisz normalnie mówisz? Hmm...

Gość gość
Ojci Ojci. Niom czemu wy takie denerwujatka jestescie. takie slodkie mruczkasie i tak sie denerwuja ojejsi :( a na nocniczek nie chciala robiś ?

Gość gość
I jak zwykle jakiś troll:o

Gość gość
Wiesz na nocniczek nie chciala robic aby w majtusi robila. Moze dzieciatko bylo zazdrosne.

Gość gość
Dzieci zawsze są zazdrosne, trzeba je poprostu kochać, szanować i starać się być wyrozumiałym. Twój synuś był sam przez trzy lata więc to napewno trudna sytuacja. Jak ktoś napisał pamiętaj że on mimo że starszy to nadal malutki chłopczyk.

Gość gość
Synek w marcu skonczyl 5latek drugie dzieciatko przyjdzie na swiat w listopadzie ;)

Gość gość252
syn będzie miał prawie 4 latka jak urodzi się dzidziuś, już został poinformowany, że mama ma w brzuszku dzisiusia i nie mogę Go nosić :) znosi to dzielnie, mam nadzieję, że obędzie się bez wielkiej zazdrości i robienia na złość, ale nie wyobrażam sobie odsunąć synka na boczny tor, bo to mój mały pieszczoch. Ale jak będzie po porodzie to się dopiero okaże :)

Gość mamamisia26
dziękuje wszystkim za udzielenie rad i podzielenia się swoimi doświadczeniami. moj 3 letni synek najbardziej jest za tata i obawiam się ,że bedzie zazdrosny na początku o dzidziusia relacje z tata , ale od września idzie do przedszkola więc zanim rodzeństwo pojawi się na świecie to będzie już oswojony z tą myślą , że będie miał siostrę lub brata :). Tym bardziej, że uwielbia dzieci i się z nimi bawić. dziękuje wam za wsparcie :). pozdrawiam wszystkie mamusie i tatusiów