Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uderzenie w glowke i sennosc brak apetytu

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moja 7 miesieczna coreczka trzy dni temu raczkujac uderzyla sie w glowke dosyc mocno i nabila guza. Bylismy u lekarza powiedzial ze to tylko guz jesdnak gdyby byla senna lub wymiotowala to mam jechac na przeswietlenie. Nic takiego nie mialo miejsca corka byla bardzo radosna i wogole. Jednak od wczoraj zrobila sie bardzo marudna ma takie napady placzu w dzien czesto ucina sobie drzemki za to w nocy sie wierci i spi tak niespokojnie noi je mniej niz zawsze. Czy mam sie martwic? Czy to moze byc od tego uderzenia? Ale minelo juz trzy dni i nawet jak sie uderzyla to prawie wogole nie pkakala po siniaku juz nie ma sladu. A moze to na zabki? Nie wiem co myslec doradzcie cos kobietki

Gość gość
Bachor umrze :) Pozdrawiam :)

Gość gość
Moze ktos normalny odpowie

Gość gość
Ja również potwierdzam że dziecko umrze. Wieczorem zacznie się trząść i już nic nie poradzisz. Naciesz się nim póki możesz

Gość gość
A do lekarza nie idziesz bo?????

Gość gość
Wg mnie to ząbki

Gość gość
Ja bym poszla do lekarza.

Gość gość
Nie ide do lekarza bo jak pisalam bylam odrazu po uderzeniu i bylo wszystko ok mialam jechac na przeswietlenie jakby byly wymioty lub sennosc w najblizszej dobie jednak nic takiego nie mialo miejsca. Dopiero od wczoraj czyli trzy dni po uderzeniu dziecko jest placzliwe i malo je a wiecej spi

Gość gość
Do lekarza! Jak moja Mała uległa wypadkowi to ja od razu na sor nie wyszłam bez rtg i usg przez ciemiaczko a później (tego samego dnia) do specjalisty prywatnie (150km w jedną stronę) żeby skontrolowal. Poza tym na wypisie było pilne skierowanie mimo, że nic nie wykryto. Ale nigdy nic.nie wiadomo. Kobieto do kompetentnego lekarza z niemowlakiem ale już!!!

Gość gość
13:24 ja Cię nie strasze ale właśnie neurolog prywatnie u niego byłam powiedział że do 3 dni po zdarzeniu mogą się ujawnić następstwa. Błagam nie lekceważ. Będziesz winna, nie upilnowalas a teraz ociagasz sie z pójściem do lekarza ile Ty masz lat?? To Twoje dziecko! Ratuj je. Rusz d.pe i do lekarza!!!!!!!! Co za ludzie? ja obca kobieta bardziej się boję o Twoje dziecko niż Ty!!!

Gość gość
jakbym miala po kazdym guzie jezdzic na sor, to na paliwo bym nie wybulila

Gość gość
Lepiej podejdź do lekarza, pewnie to nic takiego ale będziesz spokojniejsza. Może go jakieś choróbsko rozkłada.

Gość gość
Jestem przerazona po tych odpowiedziach. Niestety nie mam jak dostac sie na sor jedynie karetka pozostaje ale dziecko jak nie spi to jest bardzo pogodne raczkuje gaworzy i wogole a ten brak apetytu to jak sie tak zastanowie to byl juz przed uderzeniem a spi moze sporo w dzien dlatego ze ostatnio cos w nocy spac nie moze. Moze przestawil jej sie rytm spania. Boze sama juz nie wiem co robic

Gość gość
Spokojnie, wystarczy że podejdziesz do przychodni. Czy mała wymiotuje? Czy ma "dziwne" oczka? Wiesz może poprostu za bardzo się przejmujesz. Czasem doszukujemy się różnych objawów. Pewnie nic złego się nie dzieje.https://pediatria.mp.pl/lista/66192,postepowanie-w-urazach-glowy-u-dzieci http://www.maluchy.pl/porada/371

Gość gość
Moje dziecko z kolei zaksztusiło się własną śliną . Po 3 dniach znaleźliśmy się w szpitalu z zachlystowym zapaleniem płuc. Więc z dziećmi bywa różnie.

Gość gość
Jeśli był siniak i widoczny guz, to spokojnie. Uderzenie przy raczkowaniu nie powinno być aż tak mocne by doszło do wstrząsu mózgu. Moje dziecko wypadło z fotelika samochodowego mężowi jak miało 6 miesięcy. Spędziliśmy 3 doby na obserwacji w szpitalu, bo właśnie nie było guza i to jest niebezpieczna sytuacja. Wszystko było w porządku. Te objawy które opisujesz bardziej mogą wskazywać na ząbkowanie lub reakcje na szczepienie jeśli było niedawno.

Gość gość
Nosz kooor/va przecież pisze, że była u lekarza

Gość gość
Taaa pisze,piszę ale nosz kurrrr to niemowlę!! 3 dni od wypadku są kluczowe to raz a dwa to później kontrola co miesiąc z tego co wyczytałam u tej pani nic z tych rzeczy nie ma miejsca. Pytanie zatem czy lekarz to konowal? Czy matka nieswiadoma? Korona z głowy jej spadnie jak pójdzie na.kontrole? Lepiej tu pisać... Boże widzisz i nie grzmisz.

Gość gość
Tez bym jechała do lekarza, objawy wstrząśnienia mózgu mgła pojawić sie nawet trzy dni po uderzeniu. Chociaż równie dobrze może być to na zabki. Jeżeli nie masz jak jechać do lekarza to zadzwoń do przychodni, powiedz co cię niepokoi niech połączą cię z lekarzem, ja tak dużo razy robiłam. Lepiej porozmawiać z kimś kompetentnym niż pytać sie na forum...

Gość gość
Wlasnie wrocilam ze szpitala. Dziecko przebadane wzdloz i wszerz lacznie z przeswietleniem. Wszystko jest w porzadku:)

Gość gość
Super ze wszystko w porzadku no i Ty noe masz watpliwosci :)

Gość gość
Klasyczne objawy ząbkowania,przerabialam to przy mojej dwojce.