Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moje objawy mogą wskazywać na depresję ?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 21 lat. Od jakiegoś czasu (9-10miesięcy) miewam napady lęku przed własną śmiercią, wydaje mi się że zaraz umrę, że to moje ostatnie dni. Lęk coraz bardziej się rozwija. Boję się wychodzić z domu, przechodzić przez pasy, jeździć samochodem, ponieważ mam wrażenie, że coś mi się stanie. Te wszystkie objawy zaczynają doprowadzać mnie do obłędu. Nie wiem co robić. Chcę normalne żyć i funkcjonować.

Gość gość
Chyba to prędzej nerwica niż depresja.

Gość Pieprznieta bez powodu
To nie jest depresja, a raczej fobia społeczna, ktora u Ciebie, tak mi sie wydaje, zaczyna sie poebiac. Idz do specjalisty, ale nie pozwól faszerować sie tabletami, pamietaj!

Gość gość
Depresja to nie jest, depresja wygląda inaczej. A powiedz mi czy oprócz objawów psychicznych tzn lęk, pojawiają się też objawy fizyczne jak np pocenie się, bladość lub kołatanie serca?

Gość gość
Często wrażenie omdlenia, zawroty i ból głowy oraz kołatanie serca.

Gość gość
Wobec tego może to być nerwica lękowa. Zgłoś się do specjalisty i opowiedz o swoich dolegliwościach. Czasem przechodzi samo, czasem potrzeba leków. Zacznij może najpierw od psychologa, przegadaj problem, może znajdziesz sposób, żeby radzić sobie bez leków.

Gość gość
Dziękuję ślicznie :)

Jak wyżej wszystkie wypowiedzi, poczytaj sobie o Tanatofobii, to lęk przed śmiercią