Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xerokopia

Ksero dowodu osobistego na studia!! HELP

Polecane posty

Gość Xerokopia

No wlasnie. Jednym z dokumentow ktore nalezy zlozyc jest ksero dowodu no i tu poajwia sie moje pytanie: Jest napisane ze ksero musi byc potwierdzone przez jakis "organ" lub uczelnie. Czyli jakbym pojechala osobiscie zlozyc papiery to wystarczy ze zrobie ksero gdziekolwiek nawet w domu bo dam im oryginal i sobie zobacza ze to faktycznie ten sam. Ale mi sie nie oplaca jechac niestety i teraz nie wiem co zrobic :( Gdzie zrobic to ksero??? Ktos wie??

Gość Xerokopia
up nikt nci nie wie?

Gość gość
najlepiej zrób odpis wierzytelny u notariusza, tam potwierdzą zgodność a kosztuje to 6 zł plus vat.

Gość Xerokopia
Mieszkam na wiosce 8 tysiecznej nie ma tu notariuszy :D

Gość gość
a można w urzedzie gminy zrobić takie coś ? bo też musze mieć kserokpie....

Gość gość
no ale przecież masz jakieś miasto obok? albo przejedź się na uczelnię chyba że to kilkaset km. nie rozumiem jak Ci się nie opłaca jechać? na studia chyba chcesz pójść, a bez tego nie przejdziesz rekrutacji nawet bo nie spełnisz warunków formalnych :/

Gość gość
w urzędzie gminy nie sądzę. sama robiłam u notariusza to jest chwila moment, a na drugich studiach pokazałam dowód i pani sobie sama potwierdziła za zgodność.

Gość gość
ja mam kilkaset km i nie chce mi się jechać i traciic kasy więc muszę papiery pocztą wysłać

Gość Xerokopia
Nie chce mi sie jechac bo caly dzien musialabym specjalnie na to poswiecic a jak bede studiowac to bede mieszkac w tamtym miescie ;) Dlatego moglabym jechac osobiscie z dowodem i zrobic to na miejscu ale mi sie ot nie oplaca bo zaplaciabym kilkadziesiat zlotych na bilety i stracila caly dzien.

Gość gość
mi wyszło 48 zł na ulgowym, straciłam cały dzień, ale nie uważam, zeby to była strata czasu i pieniędzy. Studia to inwestycja w przyszłość. Jak już teraz Ci się nie chce to co będzie później jak przyjdzie sesja?

Gość Xerokopia
zeczywiscie jest co porownywac :O Sesje do przejechania 200 kilometrow zeby pokazac dowod...