Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ElViraX

Wstyd

Polecane posty

Gość ElViraX

Kobietki! Mam taki problem że nachodzą mnie takie dni że wstydzę się sama siebie. Wstydzę się tego, że mam chłopaka, że uprawiam z nim seks, że jestem kobietą, a nawet tego jak wyglądam patrząc na inne śliczne i wymalowane dziunie. Mam 20 lat. I problem może tkwić w moim wychowaniu. U mnie w rodzinie wszystko było tematem tabu. Mama zawsze powtarzała "jak ty się nie wstydzisz" utkwiło to we mnie. Dzis ciężko mi jest funkcjonować a wstydu przed samą sobą nie mogę znieśc. Z moim partnerem jestem 4 lata. Gdy mialam się po raz pierwszy pojawic w jego domu slyszalam "pójdziesz do obcych ludzi wstydz się" i faktycznie się wstydziłam. "Masz 16 lat twój chlopak 20 na pewno uprawiasz z nim seks, zachowujesz się jak mala dupodajka" "nigdy nie pokazuj tego że masz okres". Dla jasnosci. Moj pierwszy raz odbyl się gdy mialam 18 lat. Przed stosunkiem się nie wstydzę. Jednak po jest ten niewyobrazalny wstyd. Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić. To tkwi głęboko w mojej psychice i chociaz wiem że nie ma czego się wstydzić.

Gość gość
Dziewczyno, Twoja matka robi Ci krzywdę. Im będziesz starsza, tym bedzie gorzej, Twoje zakodowane poczucie wstydu, a raczej poczucie własnej wartości będzie niszczyło Ciebie i twoje życie. Sama sobie z tym nie poradzisz, Tobie potrzebne jest przepracowanie tematu z psychologiem. Tak więc zapisz się do poradni. Trzymaj się dziewczyno i pamietaj, jesteś Pełnowartościowym człowiekiem :)