Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża po odstawieniu tabletek

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie. Przez swoją nieroztropność (zaufałam ulotce) przerwałam branie tabletek antykoncepcyjnych w połowie opakowania (w sumie brałam tabletki tylko 2,5 miesiąca). W zeszłą środę współżyłam z chłopakiem, potem w niedzielę (lecz w niedzielę nie było wytrysku). W poniedziałek wzięłam ostatnią tabletkę, we wtorek nie brałam już kolejnej. Czy istnieje ryzyko, że jestem w ciąży? Z góry dziękuję za odpowiedź:)

Gość gość
Jak zaufalas ulotce i w połowie przestalas brać tabletki? Kompletnie bez sensu. Masz duże szanse na ciążę. Moglo dojść do owulacji i zapłodnienia. Tabletki działają jeżeli są brane codziennie ( lub zgodnie z ulotką, np.7dni przerwy między opakowaniami)

Gość gość
Chyba nie do końca się zrozumieliśmy. Ostatnią tabletkę wzięłam w poniedziałek, a współżyłam w środę i w niedzielę przed zaprzestaniem brania tabletek.

Gość gość
To ja powiem Tobie moja historie : jeszcze do polowy maja bralam tabletki antykocepcyjne ale moj narzeczony widząc jak sie mecze kolejny miesiac z przystosowaniem ich kazał mi je odstawić, miałam okropne bóle brzucha biegunki itd. , 5 dni przed spodziewana @ doszło do stosunku , a że nie mieliśmy gumki pod ręką i to był krótki czas przed @ stwierdziliśmy że nie ma obaw bo wcześniej brałam dość długo regularnie tabletki , no i proszę jest ciąża !!!!!!! :) powodzenia :)

Gość gość
Ja akurat mam nadzieję, że jednak nie będzie. Ja zaprzestałam brać, bo się rozstaliśmy. A że byłam pod wpływem takich emocji, to nawet się nie zastanowiłam i że było napisane w ulotce, że można przerwać w dowolnym momencie, to we wtorek już nie wzięłam...

Niestety szansę na ciąże są zawsze, nawet biorąc prawidłow tabletki. Moja siostra właśnie tak zaszła w ciąże. Nawet się nie spodziewała, że jest w ciąży, twierdziła, że okres miała ale jakiś skąpy. Poszła do ginekologa właśnie w sprawie tego dziwnego okresu a on jej powiedział, że jest w ciąży. Daj znać ja będzie z Tobą ...

Hej kobietki. ja zastanawiam się czy możliwa jest ciąża w moim przypadku. tabletki antykoncepcyjne yasmin brałam praktycznie półtora miesiąca 24.06 je odstawiłam. Dostałam krwawienie z odstawienia 26.06któray trwał 5 dni. 02.07 wspolzylam z partnerem do końca, a owulacje poczułam 4 dni później. Czy możliwa jest w takiej sytuacji ciaza?

Gość gość
Co za idiotka! Zaufała ulotce, bo pisze, że można przerwać branie w połowie, ale do schematu przedstawiającego płodność w przypadku przerwania brania, czy pominięcia piguły już autorka nie doszła.

Gość który napisał o 14:13.. proszę mnie nie obrażać, napisałam tutaj, żeby sie czegoś dowiedzieć a nie zostać spowyzywana od idiotek itp.. Po 2 odstawiłam tabletki bo nie mogłam dłużej brać, nie będę sie tłumaczyć dlaczego bo to moja indywidualna sprawa..Nie Tobie to oceniać, poza tym nie doczytałam na ulotce bo jej w ogóle nie czytałam, nie mialam głowy do tego ale to też nie jest temat odpowiedni. Jeśli masz drogi GOŚCI U odpowiadać w ten sposób, nie odpowiadaj w ogóle. Dziękuję.

Gość gość
Trzeba umieć czytqaać ze zrozumieniem ulotki , amie tylko się bzykać i pytać czy się wpadło.

Wybacz, trochę kultury osobistej.. Mam na tyle wystarczająco lat, że ciąża mnie uszczęśliwi.. Widocznie GOŚCIU jesteś na tyle zdesperowana, że zazdroscisz być może ciąży. Życzę Ci jednak wszystkiego dobrego. Proszę nie odpisuj już.